Marin Russu: ”LA ANUL VOM FI MULT MAI PUTERNICI!”

0
76
CF Soroca

Redacţia noastră a primit zilele acestea un comentariu semnat de antrenorul echipei CF Soroca care a câştigat în această ediţie de campionat medaliile de argint:

În primul rând, vreau sa vă mulţumesc pentru felicitările şi cuvintele frumoase aduse echipei CF Soroca. Amatorii de fotbal din Soroca au aşteptat 25 de ani ca echipa din Soroca să repete succesul obţinut în anul 1992, când la fel a câştigat medaliile de argint în campionatul naţional. Vreau să mai adaug că echipa CF Soroca pe teren propriu nu a suferit nicio înfrângere în această ediţie de campionat (8 victorii și o egalitate) şi a adunat 39 de puncte în total.

Mai vreau să accentuez că echipa a fost înscrisă în competiţie cu două zile înainte de începerea campionatului, datorită faptului că echipa FC Nistru Otaci s-a retras din campionat. CF Soroca, cu susţinerea Consiliului raional Soroca, în frunte cu preşedintele raionului Soroca, Munteanu Ghenadie, şi cu președintele AFR Soroca, Ghilas Radion, s-a putut înscrie în Campionatul RM divizia B Nord. Pe parcursul campionatului au fost şi amatori de fotbal din oraş, care ne-au susținut financiar. Astfel, la adunarea administrativă a clubului CF Soroca sarcina a fost pusă să ocupăm locul 3 (loc de podium) şi să ne pregătim pentru Cupa Uefa Regions 2018 amatori.

Nu s-a pus problema să promovăm în divizia A, deşi am dorit şi am luptat să câştigăm primul loc, dar…, din păcate, după egalitatea în meciul cu FC Cruiz din etapa 17 de pe teren propriu am pierdut șansa să luptam pentru primul loc. În ultimul meci, cu Speranța Drochia, am dat posibilitate să joace toți jucătorii care au evoluat mai puțin și tinerilor. Fiind realiști, la moment nu suntem gata să promovăm şi să participăm în Divizia A, or mai sunt multe de făcut în ceea ce ţine de gazonul de fotbal, de vestiare, de tribune birou pentru presă, pentru arbitri… ca să putem obţine licenţa de participare în Divizia A, deși s-a văzut că se poate obţine şi promovarea, deşi am avut un buget mult mai mic decât adversarii noştri. Cu atât mai mult că cresc foarte mulţi tineri talentaţi de la ŞS din Soroca, unii dintre ei ajungând la un nivel înalt în Divizia Naţională şi Selecţionatele Moldovei de juniori. Ca exemplu ar fi Damașcan Vitalie, desemnat cel mai bun tânăr fotbalist 2017 și golgheterul Campionatului Moldovei 2017 (FC Şerif Tiraspol, 13 goluri), Stariş Alexandru, Damascan Ilie (ambii de la Zimbru Chișinău), Bruma Arteom, Sochirca Denis… etc., care toţi au început să joace fotbal la seniori din Campionatul raionului Soroca, dar sunt şi tineri care vin din urmă, ca Lesco Roma, Rusu Vadim, Dolghii Vlad, Balan Igor, Ursu Mihai etc…, care trebuie susținuți. Sper ca la anul să avem rezultate mai bune și să bucurăm spectatorii care vin la stadion. Cu atât mai mult că echipa e formată, a acumulat experienţă şi pe viitor vom fi mult mai puternici.

Articolul precedentFotografia zilei: O, brad frumos…
Articolul următor«Amicii soroceni», printre cei mai buni în republică
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.