Maidanezii din Soroca, o problemă a comunității creată tot de oameni. Dar cine și cum o va rezolva? / VIDEO

0
344

Subiectul câinilor maidanezi din Soroca revine de fiecare dată când cineva este atacat sau mușcat de vreun câine vagabond. Chiar dacă este o problemă care îi nemulțumește pe mulți cetățeni, vina până la urmă o poartă tot oamenii care i-au abandonat.

Deși autoritățile locale promit de ani buni că vor găsi o soluție, mandatul lor se încheie, primarii se schimbă, iar problema rămâne nerezolvată. Cu toate că pentru acest an au fost alocați aproape o sută cinci zeci mii de lei pentru crearea unui centru de plasament temporar pentru câinii fără stăpân și primele lucrări au fost făcute, mai este mult până la final. Autoritățile spun că bugetul nu permite să fie alocați toți banii necesari, fiindcă municipiul are și alte probleme importante ce necesită rezolvare.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.