La un deceniu de la lansare, la Soroca se joacă iarăși spectacolul „În cătușele Siberiei” / VIDEO

0
524

Recent la Soroca a revenit spectacolul „În cătușele Siberiei”, jucat de studioul Cortina pe scena Teatrului „Veniamin Apostol”. Spectacolul a fost prezentat și de ziua scriitorului Spiridon Vangheli, fiind de fapt cireașa de pe torta evenimentelor dedicate celor 90 de ani de viață ai Maestrului, organizate la Soroca de Teatrul „Veniamin Apostol” în colaborare cu Direcția învățământ.

Spectatorii au trăit alături de actori evenimentele tragice ale neamului, cu deportările sovietice și batjocora suferită de înaintașii noștri pentru simplu fapt că erau gospodari și anticomuniști. Au privit spectacolul cu sufletul la gură și părinții tinerilor actori.

Sofia Cebotari a jucat rolul Olgăi Bujor și acum 10 ani, când la premiera spectacolului a fost prezent însăși Maestrul Spiridon Vangheli. În rolul lui Iacobaș și al lui Ionuț, este alt tânăr actor, care a intrat rând pe rând în rolul semenilor săi schingiuți de regimul sovietic.

Spectacolul „În cătușele Siberiei” este actual și astăzi, chiar dacă povestirea ne deplasează în anii celui de-al Doilea Război Mondial, când zeci de mii de familii din Basarabia și Bucovina de Nord, au fost ridicați peste noapte și duși la mii de kilometri depărtare de casă.

La final spectatorii și actorii s-au bucurat de cireșe dulci, cireșe de care nu au avut parte mulți dintre copiii care au fost duși acum optzeci de ani în siberii de gheață. Amintim că scenografia spectacolului este realizată de Iurie Matei, iar regia îi aparţine lui Alexandru Cozub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.