La Țepilova, Bădiceni și Dubna au fost depistate cazuri de tăiere ilicită a copacilor

0
491
  Inspectorii de mediu din Soroca au efectuat verificări, în localitățile raionului Soroca în scopul prevenirii şi contracarării cazurilor de tăieri ilicite a vegetației forestiere şi recoltării neautorizate a masei lemnoase din fondul forestier şi din afara fondului forestier.
  Urmare a verificărilor au fost depistate cazuri de tăiere ilicită în localitățile Țepilova, Bădiceni și Dubna. În privința persoanelor care au încercat să facă rezerve de lemn de foc, pe căi ilegale care au defrișat ilicit 30 de arbori de pe terenul public al localităților a fost încheiate 3 procese-verbale, cu aplicarea sancțiunii contravenționale în valoare de 7500 lei, prejudiciul cauzat mediului 1658,7 lei.
  Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește cetățenilor, conform legislației în vigoare, defrișările ilegale se sancționează cu amendă de până la 5000 de lei pentru persoane fizice. Dacă responsabilă de acțiuni se face o persoană juridică, aceasta va plăti cel mult 25.000 de lei amendă. (SURSA: Inspectoratul pentru Protecția Mediului)
  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentÎn ultimele 24 de ore, nouă persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon. IGSU explică cum pot fi evitate tragediile / VIDEO
Articolul următorCum va fi sărbătorită Ziua Națională a României la Soroca, ținut istoric unde a fost cerută Unirea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.