La Soroca a fost evaluată implementarea proiectelor de vaccinare

0
157

Echipa Organizației Mondiale a Sănătății din Moldova împreună cu colegii de la USAID Moldova au efectuat o vizită de monitorizare în raionul Soroca pentru a evalua implementarea proiectelor ce vizează extinderea acoperirii de imunizare pentru COVID-19 și abordarea inechităților în vaccinare. 

În cadrul vizitei, specialiștii au avut o ședință de coordonare cu șefii Centrului de Sănătate Publică și al Centrului de Sănătate Soroca, în care au fost evaluate impactul suportului USAID și OMS la nivel local și investițiile realizate pentru buna funcționare a depozitului regional de vaccinuri, a laboratorului și centrului de vaccinare.

De asemenea, Boris Zemtsov, consilier în domeniul sănătății din cadrul USAID Moldova și Alexei Ceban, coordonatorul programelor de imunizări de la OMS Moldova au abordat cu specialiștii perspectiva elaborării unui nou plan de acțiuni pentru abordarea inechităților vaccinale din regiune.

În urma suportului tehnic acordat de către USAID, OMS și UNICEF, instituțiile respective au beneficiat de echipamente IT pentru utilizarea sistemelor informaționale, echipamente noi pentru lanțul de frig și asistență la implementarea activităților de supervizare și suport privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19, contribuind la consolidarea capacităților sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Articolul precedentCe se face în Joia Mare. Tradiții pe care să le respecți pentru spor și sănătate
Articolul următorCe trebuie să faci cu primul ou vopsit de Paşte. Puţini credincioşi mai ţin cont, bunicii noştri aşa procedau
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.