La Soroca a fost dat start programului “Comunitatea mea” finanțat de americani

0
446

După ce la începutul lunii septembrie “Comunitatea Mea” anunța că municipiul Soroca a fost selectat pentru participare în acest program principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (USAID Moldova) din domeniul guvernării locale, Primăria a creat grupul de lucru pentru implementarea programului. Joi a avut loc și lansarea online unde au participat reprezentanții autorităților publice locale și alți soroceni interesați de acest subiect.

Inițierea activităților de planificare strategică în cadrul proiectului Comunitatea Mea a început cu prezentarea Programului “Comunitatea Mea” și a fost stabilit graficul activităților ulterioare. S-a vorbit despre cine poate face parte din grupul de lucru și a fost menționată importanța implicării societății civile în acest proces. 

Amintim că pe lângă municipiul Soroca, în runda a treia au fost incluse alte municipii, orașe și sate, iar în total din Programul Comunitatea Mea fac parte 77 de primării. Iată ce alte localități au intrat alături de Soroca în această rundă:

mun. Bălți
or. Căinari, r. Căușeni
or. Călărași
or. Dondușeni
or. Sîngera, mun. Chișinău
or. Sîngerei
com. Bubuieci, mun. Chișinău
com. Cărpineni, r. Hîncești
com. Cobusca Veche, r. Anenii Noi
com. Dumbrăvița, r. Sîngerei
com. Geamăna, r. Anenii Noi
com. Larga, r. Briceni
com. Mingir, r. Hîncești
com. Pelivan, r. Orhei
com. Sîngereii Noi, r. Sîngerei
com. Șipoteni, r. Călărași
com. Tigheci, r. Leova
com. Varvareuca, r. Florești
com. Zubrești, r. Strășeni
sat. Ciuciulea, r. Glodeni
sat. Copceac, UTA Gagauzia
sat. Gura Galbenei, r. Cimișlia
sat. Hîrbovăț, r. Anenii Noi
sat. Inești, r. Telenești
sat. Izbiște, r. Criuleni
sat. Pelinia, r. Drochia
sat. Peresecina, r. Orhei
sat. Sireți, r. Strășeni
sat. Verejeni, r. Telenești

Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (@USAID Moldova) în domeniul #guvernării locale și este realizat cu mult entuziasm pentru a susține autoritățile publice locale în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Programul este implementat de IREX în Moldova și timp de cinci ani va acorda asistență pentru mai mult de o sută de comunități din țară – orașe, comune și sate – vizând în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, dar și grupurile civice, cetățenii și mediul de afaceri local.

Articolul precedent
Articolul următorNoi soroceni au apărut pe lume între 14 și 20 octombrie
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.