La Drochia s-a dat start celei de-a patra ediții a festivalului-concurs “Filipiada” / VIDEO

0
180

La Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia a fost lansată cea de-a patra ediție a festivalului-concurs “Filipiada”. Evenimentul cultural îl are în prim plan pe scriitorul Iulian Filip, originar din satul Sofia, raionul Drochia.

Iulian Filip și-a făcut debutul editorial acum 50 de ani, iar pe lângă poezie și-a dezvoltat și alte aptitudini, “scriind” poezie în linii și culori ca artist plastic. Pe holul instituției au și fost expuse câteva picturi și lucrări grafice de-ale sale. Între timp pe scenă au urcat rând pe rând, elevi talentați, cu cântece, scenete și poezii. Autorul, i-a premiat la rândul lui, cu bomboane, plăcinte și cărți.

Concursul se va desfășura până în luna octombrie, și este deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la pici la vârstnici, care pot participa cu pictură, grafică, poezie pentru maturi, poezie pentru copii, cântece, etc. Și dacă prime trei ediții au fost de nivel republican, de această dată festivalul-concurs “Filipiada” trece Prutul. 

Evenimentul este organizat de Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului Raional Drochia, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca națională pentru copii “Ion Creangă”, Biblioteca Județeană “Mihai Eminescu” din Botoșani, Biblioteca publică raională “Iulian Filip”, primăria orașului Drochia ș.a.


Articolul precedentDe sărbători, bucură-i pe cei dragi cu un cadou handmade de la Ecaterina Coadă /VIDEO
Articolul următorPe masa judecătorilor din Soroca a ajuns un dosar de trafic de ființe umane
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.