Ion Vorotneac și lăutarii săi au pășit cu dreptul în 2022 / VIDEO

0
340

Band Orchestra “Doina” din Soroca, ca orice echipă care se respectă, are planuri mari pentru acest an. Mai ales după ce la trecerea dintre ani, câțiva dintre membrii band-ului, reuniți într-un grup de lăutari, au cucerit Premiul Mare în cadrul ediției a IX-a a Concursului național al interpreților la instrumente muzicale „Lăutarii Moldovei”. 

„Anul 2022 pare a fi un an promițător pentru Band Orchestra “Doina”, ne spune directorul artistic și dirijorul Ion Vorotneac. Avem multe planuri: imprimări, concerte atât în țară cât și peste hotare. Muncim la un program mai vast, mai nou. Sperăm că pandemia să nu încurce aceste planuri!”

Amintim că prestigiosul concurs național al interpreților la instrumente muzicale „Lăutarii Moldovei”, este organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Ediția curentă a fost realizată în format online din cauza persistării pandemiei, dar cerințele nu s-au schimbat: juriul a apreciat ținuta artistică a formațiilor de lăutari, măiestria de interpretare și autenticitatea repertoriului muzical. Așa că de Premiul mare s-a învrednicit grupul de lăutari din municipiul Soroca, conducător Ion Vorotneac. 

Ion Vorotneac: Este o mândrie a întregului raion că am putut demonstra că la Soroca sunt lăutari iscusiți. Personal pentru mine, în calitate de conducător, este o mândrie că am obținut acest trofeu. Sunt mândru că locuiesc în Soroca.

De menționat că Band Orchestra “Doina” a Consiliului raional Soroca de pe lângă Palatul de Cultură, este una dintre cărțile de vizită mai recente ale ținutul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.