Încadrarea romilor în câmpul muncii, inclusiv în domeniul public, ar putea fi mai facilă

0
387

Un șir de prevederi pentru asigurarea participării la viața socială și politică a populației de etnie romă se regăsește într-un amplu Program pentru susținerea populației acestei etnii din Republica Moldova pentru anii 2022-2025, publicat vineri, 9 septembrie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește un set de măsuri pentru facilitarea încadrării romilor în câmpul muncii, inclusiv în serviciul public, precum și inițierea unor programe de formare profesională și de dezvoltare a spiritului antreprenorial al populației de etnie romă.

De asemenea, Programul garantează asigurarea accesului la educație, sănătate și la alte servicii publice fără discriminare pe criterii de echitate socială, dar și măsuri de stimulare a participării active a romilor la viața publică și socială a țării. Urmează să fie fortificat și statutul mediatorului comunitar, pentru ca acesta să-și poată exercita mai bine funcția de informare, coordonare, comunicare, încurajare, ghidare și de sprijinire a populației de etnie romă.

Documentul a fost elaborat de membrii grupului interinstituțional de lucru, în componența căruia au fost delegate peste 30 de persoane din partea autorităților și instituțiilor de stat, organizațiilor neguvernamentale preocupate de incluziunea populației rome, partenerilor de dezvoltare ș.a.

Sursa: monitorul.gov.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.