În prima zi de noiembrie avem un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh

0
111
    Pe pagina sa de Facebook, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, ne informează referitor la evoluția situației energetice din țară. SA Energocom, pentru luna noiembrie, a semnat următoarele contracte pentru livrare a energiei electrice:
 *S-a prelungit contractul cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie;
 *S-a prelungit contractul cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie;
 Pentru ziua de mâine, s-a procurat 5530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate);
 *Nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES.
  În acest sens, pentru ziua de mâine vom avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh. Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă. Vă rog să continuăm efortul de economisire la nivel național. Avem multe exemple bune, dar sunt sigur că mai este loc pentru responsabilitate.
Așa cum am informat, în luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2.3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie… Energocom a achiziționat de pe piață alte 27 mln m3 de gaz. În total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 mln m3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.