În atenția sorocenilor, care au adăpostit refugiați: În curând veți primi un suport din partea UN World Food Programme

0
516

Pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 101 mii de refugiați din Ucraina, jumătate dintre aceștia sunt copii. Totodată, în centrele de plasament se află cazați 4200 de refugiați ucraineni, transmite MOLDPRES.

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 101 mii de refugiați ucraineni, dintre care jumătate sunt copii. În cele 104 centre de plasament sunt cazați 4200 de refugiați, existând încă 4200 de locuri libere. Dumitru Udrea a spus că “presiunea numărului de refugiați din Ucraina la frontiera de est a Republicii Moldova este în scădere”.

La rândul său, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a menționat că până la data de 21 martie, în Republica Moldova au venit 171 de loturi de ajutoare umanitare care însumează un total de 1250 de tone. „220 de tone sunt administrate de către autoritățile centrale, 70 de tone de către autoritățile locale, iar 960 de tone sunt administrate de către organizațiile religioase și societatea civilă”, a declarat Spatari.

Oficialul a menționat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale se află pe ultima sută de metri în definitivarea mecanismului de protecție al cetățenilor moldoveni care adăpostesc în casele lor refugiați din Ucraina. “Mecanismul a fost definitivat, urmează să semnăm un acord de colaborare cu UN World Food Programme care va anunța în zilele următoare în ce constă acest mecanism de suport”, a precizat ministrul.

Programul Alimentar Mondial, UN World Food Programme, este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Roma, Italia. Este cea mai mare organizație cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaționale în alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.