Iarmarocul “Produs de Soroca” și Festivalul “Fanfara argintie” au revenit în forță / VIDEO

0
117

Sărbătoare mare pentru soroceni și oaspeți: la Soroca, duminică, au revenit Iarmarocul “Produs de Soroca” (ediția a III-a) și Festivalul “Fanfara argintie” (ediția a XVI-a). Soroca a redevenit în această lună capitala culturală a republicii, după „Secolul Guguță” cu alaiul său, și iată că pe străzile municipiului au răsunat iarăși, ca odinioară, fanfarele.

După doi ani de pandemie și o sete acută de evenimente culturale, iată că Soroca se redeschide pentru frumos. Mai întâi, sâmbătă seara în mai multe sectoare ale municipiului Soroca au evoluat orchestrele de fanfară. Apoi duminică, fanfarele au mers în paradă spre Piața Libertății, între timp, agenții economicii și-au pregătit expoziţiile cu vânzări pentru vizitatori.

Concursul între fanfare a fost unul pe cinste, pe o scenă de zile mari înfrumusețată cu frunzari, iar membrii juriului i-au ales pe cei mai buni dintre cei buni. Ploaia a așteptat cuminte până se vor înmâna premiile, apoi și-a făcut un pic de cap, în timp ce urma concertul de divertisment al studiourilor muzicale, interpreţilor individuali şi ansamblurilor de dansuri.

Organizatori sunt ca de obicei Consiliul Raional Soroca, ca parteneri la iarmaroc au fost cooptați Camera de Comerț și Industrie (filiala Soroca) și Primăria municipiului Soroca, iar Festivalul “Fanfara argintie” (fondat de regretatul Grigore Zănoagă) este organizat împreună cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial și Secția Cultură și Turism Soroca. Urmăriți AICI cum a decurs întreg evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.