Hochei – sportul iernii la Nimereuca (FOTO/VIDEO)

0
94

Sport, comunicare şi aer curat — aşa îşi petrece după-amiezile un grup de locuitori ai satului Nimereuca, pasionaţi de hochei. De când gerul a înţepenit oglinda râului Nistru, cu mic cu mare, bărbaţii de aici îşi petrec timpul liber la râu, jucând unul dintre cele mai populare sporturi de iarnă.

Amatorii de hochei pregătind ternul de joacă

În localitatea de pe malul râului Nistru, tradiţia sportului pe gheaţă există de mulţi ani, spun localnicii, care nu-şi amintesc bine când au jucat prima dată hochei la râu. „De când mă ştiu, când îngheaţă Nistru, amatorii de hochei, grupuri de prieteni, vin la râu. Astfel mai schimbăm mediul, acasă toată ziua e numai televizor şi computer, iar aici facem gimnastică. Aproape zilnic, după ora 14.00, când vin elevii de la şcoală, şi până la 17.00 jucăm hochei”, ne spune Petru Graur, unul dintre hocheiştii amatori.

Mişcarea şi spiritul competitiv scot bărbaţii din Nimereuca din case pe timp de iarnă

Pasionat şi el de hochei, fiul acestuia, Petru şi el, după lecţii, împrumută crosa de la un prieten şi de asemenea se grăbeşte la râu, unde se adună adolescenţi şi bărbaţi trecuţi de 50 de ani.

Rând pe rând jucătorii cu crosele în mână se adună la Nistru

Măsurile de securitate sunt respectate, spun jucătorii: „Verificăm grosimea stratului de gheaţă, tăiem o bucată, acesta trebuie să aibă minim 15 cm”, după care spaţiul destinat hocheiului este curăţat de zăpada, sunt improvizate două porţi, iar jucătorii se împart în două echipe, care se confruntă între ele pentru victorie.

Echipa amatorilor de hochei din satul Nimereuca

Când am timp liber vin şi eu aici, în mişcare ne încălzim, gerul nu ne sperie. Acum copiii nu ies la sanie ca pe timpuri, dar ar trebui să mai stea pe afară, să lase internetul, aşa e mai bine pentru sănătate”, opinează Ivan Bandac, un alt sătean pasionat de acest sport.

În goană după victorie

În pauzele dintre reprize, sportivii amatori analizează jocul, mai spun o glumă sau vorbesc despre viaţa comunităţii, astfel petrecând timpul liber interesant şi sănătos.

Micile incidente îi amuză pe jucători

Articolul precedentVictor COVBASAN: „Drumul spre sănătatea fizică şi morală trece prin sport”
Articolul următorFotografia Zilei – De-i frig, de plouă, de bate vântul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.