„Hai acasă de Crăciun” – Guvernul îndeamnă administrațiile publice locale să organizeze sărbători frumoase pentru comunitățile lor

0
74

 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a anunțat în cadrul conferinței de presă de după ședința Cabinetului de miniștri lansarea campaniei „Hai acasă de Crăciun”, transmite moldpres.md cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

 „Crăciunul este o sărbătoare ce unește cetățenii țării noastre prin tradiții frumoase, prin legăturile puternice din comunitate, prin faptul că ne adună pe toți laolaltă, acasă, de sărbători. Guvernul lansează în acest an campania „Hai acasă de Crăciun” și îndeamnă toate localitățile, administrațiile publice locale din satele și orașele noastre să organizeze sărbători frumoase pentru locuitori, să pună în valoare artiștii locali și tradițiile locului, pentru a întări comunitatea”, a menționat Daniel Vodă.

Oficialul a punctat că Sărbătorile de iarnă și Crăciunul nu mai trebuie să fie un subiect de divizare în societate. „În anul 2023, din respect pentru oamenii noștri, punem punct dezbaterilor despre brazi și cui aparține sărbătoarea. Crăciunul nu e al Chișinăului doar, nu este al Primăriei sau al Guvernului. În toată Europa, Crăciunul este organizat de administrațiile locale pentru oameni”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Guvernul va promova tradițiile și îndeamnă cetățenii de acasă și din diasporă să ne povestească, prin poze și video, cum sărbătoresc Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de email acasadecraciun@gov.md.  „Guvernul a elaborat și o scrisoare circulară adresată președinților de raioane și primăriilor din toată țara în care a invitat autoritățile locale să se alăture campaniei „Hai acasă de Crăciun”. Activitățile propuse spre realizare includ târguri locale, expoziții de artizanat tradițional, concerte cu artiști locali sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile locale. Aceste activități au scopul de a pune în valoare și a promova identitatea unică a fiecărei localități, consolidând în același timp coeziunea și spiritul comunitar”, a spus Daniel Vodă.

Ministerul Culturii va organiza spectacole ale orchestrelor noastre dedicate sărbătorilor de iarnă în casele de cultură din toată țara – Orchestra „Fluieraș”, „Mugurel”, „Folclor”, „Noroc”, Ansamblul „Joc”, dar și Orchestra „Concertino”. Teatrul „Licurici” va organiza spectacole în centrele de plasament pentru copii.

Campania va fi actualizată și pe evenimentul creat de Guvern pe Facebook și poate fi preluată de toate persoanele, instituțiile publice și private din țară.

Guvernul mai invită toate centrele raionale să se alăture inițiativei noastre „Biblioteca de sub brad”, prin care promovăm lectura în societate, mai ales în rândul tinerilor, consolidăm valorile culturale, dotăm bibliotecile școlare, secțiile/saloanele pentru copii din cadrul spitalelor din țară. Invităm și editurile, librăriile și organizațiile culturale să susțină această inițiativă.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Speranța moare ultima
Articolul următorToată lumea la treabă! Au fost validate și atribuite mandatele de consilieri în Consiliul raional Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.