Grădinița din Zastânca se mărește datorită suportului oferit de Guvernul român (FOTO/VIDEO)

0
32

Creșa-Grădinița “Andrieș” din satul Zastânca urmează a fi extinsă, iar în viitor creată o nouă grupă de copii. Executivul de la București a hotărât să ofere 3 mln de euro, sub formă de ajutor financiar nerambursabil, iar Guvernul Republicii Moldova va veni cu o contribuție suplimentară, pentru modernizarea a 83 de grădinițe, printre care se regăsește și cea din Zastânca, raionul Soroca.

Primarul satului, Pavel Covalciuc, ne spune că în cadrul proiectului se va acoperi o necesitate acută a satului și anume cea de a asigura copiii cu locuri la instituția preșcolară din localitate. “Proiectul este binevenit pentru grădiniță, iar întrebarea legată cu crearea unei noi grupe de copii este arzătoare. Sperăm ca concomitent să realizăm și termoizolarea instituției. La moment suntem în căutare de resurse financiare în acest sens. A rămas de lansat tenderul și îndată începem lucrările de construcție”, zice dumnealui.

Directoarea grădiniței din Zastânca, Galina Tonofa, spune că lucrările de construcție, care includ amenajarea și mobilarea anexei, vor fi începute și finalizate în acest an.

Citiți continuarea în ziarul Observatorul de Nord de vineri, 3 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.