Gara Auto Soroca a fost astăzi semi-pustie / VIDEO

0
735

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că va protesta timp de trei zile, astfel au fost sistate și majoritatea curselor interurbane inclusiv de la Gara Auto Soroca. Oamenii au apelat la mașini de ocazie, taxi sau au venit totuși la gară, în speranța că vor prinde măcar un microbuz care să meargă.

Din gară au plecat astăzi doar trei microbuze spre Chișinău, dar fiindcă lumea știa că ele nu vor merge, acestea nu prea au avut pasageri. Cu toate că peronul a fost cam pustiu, totuși angajații gării au muncit.

Amintim că transportatorii sunt nemulțumiți de modificarea Codului transporturilor rutiere, iar reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto au cerut ca serviciile de transport să fie prestate fără întrerupere, ca să nu aibă de suferit cetățenii. 

Totodată Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto comunică că în prima zi de protest au fost suspendate în total mai mult de 70% din toate cursele naționale regulate. “În mai mult de 10 raioane au fost suspendate între 90-100% din cursele regulate. Deși transportatorii au fost supuși unor presiuni, care ne-au amintit de timpurile plahotniuciste, numărul curselor suspendate arată că suntem hotărâți de a continua lupta. Din partea autorităților nu am primit nici un semnal că intenționează să discute revendicările noastre, de aceea greva va continua. Ne cerem scuze de la populație pentru incomoditățile create, dar nu avem altă cale de luptă.” 

Totodată, Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a mulțumit tuturor șoferilor și operatorilor de transport rutier care au ieșit azi la muncă și au asigurat oamenii cu transport. “Pe parcursul ultimelor zile, am avut mai multe discuții cu transportatori care nu susțin blocarea rutelor. Astăzi, majoritatea transportatorilor au fost la muncă. Totodată, accentuez că vom lucra pentru a îmbunătăți lucrurile în domeniul transportului rutier. Îi vom încuraja pe cei care vor să muncească corect. Oamenii au nevoie de transport modern, autobuze și microbuze mai noi, eliberarea biletelor, asigurarea suficientă cu rute la orele și zilele necesare pentru locuitorii din orașe și sate. Șoferii trebuie tratați corect, fără dijmă zilnică în schimb la autorizații eliberate de monopoliști” a menționat oficialul.


Articolul precedentDragobete cu “surprize” la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca / VIDEO
Articolul următorMerită să-ți cumperi în credit un iPhone 15 Pro Max? Elevii soroceni au avut parte de o lecție de educație financiară / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.