(FOTO/VIDEO) Pedagogii vârstnici – în centrul atenției de 8 Martie la Racovăț

0
550

O frumoasă sărbătoare a avut loc, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, în incinta gimnaziului Racovăț. Colectivul pedagogic al gimnaziului împreună cu elevii claselor a VII-a – a IX-a, susținuți de comitetul părintesc al elevilor, colectivul grădiniței nr. 1 din localitate și sponsori din sat, au invitat profesoarele și educatoarele pensionare din localitate, la un eveniment festiv dedicat lor.

Scopul sărbătorii este de a exprima încă o dată recunoștința pentru activitatea de pedagog pe care au desfășurat-o pe parcursul vieții și de a aminti că și la această vârstă onorabilă educatoarele, învățătoarele și profesoarele sunt membre importante ale societății. Invitatele s-au bucurat nespus de atenția tuturor, dar și de florile și cadourile pe care le-au primit.

Livia Braiescu, directoarea gimnaziului Racovăț, felicită invitatele cu 8 Martie

Totodată, evenimentul a fost un moment de respiro pentru toți participanții: pedagogi, părinți, elevi, alți oaspeți invitați.

Elevii claselor mari au interpretat cântece și au recitat poezii dedicate femeii, mamei, dascălilor. Iar ansamblul folcloric „Floare de dor”, membrii căror sunt elevii claselor mai mici, a evoluat cu un buchet e cântece.

Ansamblul folcloric „Floare de dor”, conducător atistic, Lilia Rotari

Livia Braiescu, directoarea gimnaziului Racovăț: Când am inițiat această activitate, ne-am gândit că, alergând noi și ducând carul vieții, uităm de colegele noastre. Pe urmă ne gândim că acești copii ar trebui să cunoască fostele noastre colege de lucru, să cunoască că au pornit și ei de la o grădiniță și acolo au fost oamenii care și-au pus sufletul și în mare majoritate aceste profesii sunt ale femeilor. Cinstim femeia, ne alăturăm la acest chip frumos, îmbrățișăm chipul mamei, îi dăm aripi și îi spunem la mulți ani! Sănătate! Fericire! Seninătate și spor în toate!

Veronica Șoimu, pedagog, organizatoare: Colegele noastre au fost o viață la școală, de la ele am luat primele îndrumări, primele sfaturi, inspirația de a deveni profesoară. Demult ne doream să facem așa o activitate culturală și iată am izbutit acum. Este un omagiu pentru pedagogii vârstnici, care au activat la școală și la cele două grădinițe din sat. Această sărbătoare a fost posibilă grație susținerii materiale a absolvenților acestei școli, consătenilor noștri: Sergiu Cebotari, Maria Zabulica, Raisa Andronic, fostul primar Mihai Mitrofan, actualul primar Ion Borozan, Ludmila Lupașcu, SRL Alfa-Nistru, cărora le mulțumim mult!

Serafima Panco, profesoară la pensie: În această atmosferă atât de frumoasă, îmi rămâne să zic doar:

“Frumoaselor, duioaselor, iubitelor,

Femei ale Pământului întreg…

Pe lângă-atâtea nenumitelor,

Cum aș putea nepăsător să trec?”.

Vă mulțumesc pentru că nu ați rămas nepăsători față de noi, cei care am trecut prin școala aceasta, unde am trăit atâtea emoții frumoase, atâtea bucurii. Poate și regrete, și dureri. Regretele și durerile le dăm pe seama sistemului de atunci, care ne-a împovărat cu multe griji, cu multe nevoi. Sunt bucuroasă că am petrecut aceste clipe cu dvs. și ne-am îmbătat de poezie, de cântec, de care am fost atâția ani setoși!

Eufrosinia Ungureanu, educatoare la pensie: A fost o sărbătoare de suflet. Lucrând cu copiii, întotdeauna am avut parte de sărbători, dar aceasta a fost deosebită, de neuitat! Mi-a rămas o amprentă pe inimă pentru toată viața! Mulțumim mult tuturor celor care au contribuit de la idee până la realizare!

Gabriela Țurcan, elevă în clasa a VII-a: Am omagiat profesoarele și educatoarele care au activat în învățământ, mama, care este cea mai importantă ființă, și femeia la general. Am avut emoții mari când ne pregăteam să ieșim în fața tuturor celor adunați, dar profesoara noastră, Veronica Șoimu, ne-a încurajat și am prezentat programul nostru. Sper că le-a plăcut tuturor.

Mihail Grușcean, elev în clasa a IX-a: Este o idee foarte bună de a organiza o sărbătoare pentru pedagogi și este pentru prima dată când are loc așa un eveniment la noi în localitate. Ne-am străduit să alegem cântece și poezii cu tematica femeii, pe placul tuturor. Cred că s-au simțit bine invitatele și toți participanții, i-am văzut zâmbind și aplaudând.

Galina Braescu, președinta comitetului părintesc: Am acceptat cu plăcere invitația la sărbătoare lansată de organizatorii serbării. A fost o zi deosebită și plină de emoții pozitive, iar noi am contribuit la această atmosferă cu un cântec interpretat de mai multe mame prezente la eveniment.

GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.