Festivalul „Mărțișor” la Vădeni cu muzică live și expoziții de mărțișoare

0
65

O activitate frumoasă în cadrul Festivalului „Mărțișor” a avut loc în incinta casei de cultură din satul Vădeni, raionul Soroca. Cu prilejul sosirii primăverii, localnicii au avut parte de un concert cu muzică live, în cadrul căruia au evoluat ansambluri dar și câțiva copii dine la Școala de muzică din sat.

  „Anual petrecem activitățile din cadrul Mărțișorului, unul la Vădeni și altul la Dumbrăveni. Anul acesta am stabilit un parteneriat și cu satul Pârlița. Am avut o pauză de lungă durată, cât era pandemia și alte nevoi, chiar ne-a fost dor de public. Suntem bucuroși că din nou putem aduce căldură în sufletele oamenilor din jur”, ne-a spus Simion Lungu, meșter popular.

În holul casei de cultură din Vădeni au fost expuse diferite expoziții ai meșterilor populari. Primarul satului, Veaceslav Dobrovolschi, a oferit câte o floare la fiecare parte femenină, iar meșterii Galina Negoiță, Vera Samson, Serafima Lungu și Simion Lungu au primit câte o Diplomă.

Articolul precedentEfectul protestului de la vama Albița: transportatorii trebuie să respecte legislația Uniunii Europene
Articolul următorMucenici moldovenești de post

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.