FC Inter „taie aripile vulturilor”, iar EFA mai face un pas spre marele vis – promovarea în Liga 1-a!

0
265

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord.

Această sâmbătă ar putea fi una istorică pentru fotbalul sorocean: pe de o parte, succesul fotbaliștilor de la FC Inter, chiar pe terenul liderului, o să dea, cu siguranță!, doza necesară de încredere echipei antrenate de Marin Russu, iar victoria formației EFA, la Edineț, face visul visocenilor mai mult decât realiist, dacă țunem cont de faptul că diferența dintre primele două locuri s-a redus până la un punct.

Fără îndoială, vestea cea mare a venit de la Sângerei, unde FC Inter a remizat, 3-3, cu liderul seriei care, chiar dacă încă nu a suferit vreo înfrângere în această ediție de campionat, dă semne evidente de slăbiciune, iar faptul că outsiderul a marcat tocmai trei goluri (ținând cont de faptul că sorocenii au avut cel mai slab atac, până în această etapă) vorbește de la sine. Probabil, mai mulți amatori ai fotbalului nu credeau că FC Inter ar putea să i-a punct sau puncte pe terenul liderului și doar se punea în discuție doar proprțiile scorului (să nu uităm că sorocenii au suferit mai multe înfrângeri la scoruri de hochei). Din fericire, prognozele au fost date peste cap și echipa de pe ultimul loc a demonstrat că încă mai poate „renaște din cenușă”. Interesant este și faptul că, cinci din cele șase goluri marcate i-au avut în rol de autori pe fotbaliști care, într-o măsură sau alta, au avut și mai au tangențe cu orașul de pe Nistru, Astfel, scorul a fost deschis, în minutul 10, de Dumitru Maga (anterior acesta a evoluat pentru soroceni), iar în minutul 75, dolul trei a fost opera lui Gheorghe Cazac, care doi ani în urmă era chiar căpitan la FC Inter. Celelate goluri au fost marcate de Andrei Sivireanu (38) pentru gazde și Emanuil Gherganov (42), Igor Balan (43) și Vlad Savițchi (81)…

La rândul lor, fotbaliștii de la EFA au mai câștigat trei puncte foarte prețioase și, nu oriunde, dar la Edineț, unde gazdele nu prea cedează puncte. După primele 45 de minute scorul era egal – cei de la FC Edineț au deschis scorul prin Dumitru Bodiu (17), dar în minutul 44 visocenii au egalat prin Vasile Pașa. În repriza secundă acelați Vasile Pașa (74) a marcat golul de trei puncte și a adus echipa la doar un punct de lider.

Să mai menționăm și faptul că, această etapă a mai furnizat câteva rezultate senzaționale. Să zicem, echipa din Țarigrad și-a îmbunătățit simțitor golaverajul grație celor nouă (!) goluri marcate în poarta „grănicerilor”, iar la Râșcani gazdele au făcut egal cu Barsa din Ungheni. Pe de altă parte, echipa din „capitala nordului” a câștigat, la limită, la Ocnița și, se pare, a scos această echipă din cărțile promovării. Or, eu continui să cred că anume FC Olimpia este principala contrecandidată a celor de la EFA, când este vorba despre promovare. Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC ȚARIGRAD-FC GRĂNICERUL: 9-1; CF RÂȘCANI-CF BARSA: 1-1; VULTURII CUTEZĂTORI-FC INTER: 3-3; LOCOMOTIVA-FC OLIMPIA: 1-2; FC EDINEȚ-EFA: 1-2.

Dacă privim atent clasamentul putem face următoarea concluzie: pentru cele trei complete de medalii se vor bate doar patru echipe, iar șansele celor de la EFA nu doar de a ocupa un loc pe podium, dar chiar pentru promovare, sunt foarte mari!

Etapa cu numărul 14 va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, cu începere de la ora 13:00. La Visoca, EFA va primi replica formației Locomotiva și are toate șansele pentru a îndepărta și mai mult, această formație, de locurile unu și doi. La rândul lor, sorocenii de la FC Inter au meci acasă cu echipa din Râșcani și poate obține cele trei puncte puse în joc. Liderul, Vulturii Cutezători pot pierde primul loc dacă pierd în deplasare, la Bălți. În celelalte meciuri se întâlnesc CF Barsa-FC Țarigrad, FC Pepepni-FC Edineț. (Dan AOLEI)

Articolul precedentÎn mijlocul Pământului se ascunde secretul care a dat naștere Lunii
Articolul următorMeteo: până astăzi, la miezul nopții, a fost anunțat Cod galben de instabilitate armosferică
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.