Fără glumă, din 1 aprilie va fi extinsă lista medicamentelor compensate

0
68

Începând cu 1 aprilie, pacienții asigurați care suferă de hipertensiune vor beneficia de medicamentul compensat cu denumirea internațională nebivololum, comunică moldpres.md/

Potrivit Ministerului Sănătății, decizia de extindere a indicațiilor terapeutice pentru preparatul nebivololum aparține Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Astfel, medicamentul, utilizat pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, va fi prescris nu doar pacienților cu insuficiență cardiacă, dar și celor hipertensivi, indiferent de vârstă.

Preparatul va fi compensat în proporție de 80% din preţul medianic cu amănuntul a două denumiri comerciale prezente pe piață. Anual, urmează să beneficieze de nebivololum circa 70 de mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind 657 de lei.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentFenomen neobișnuit pe Nistru: râul pare să curgă invers / VIDEO
Articolul următorMeteo: astăzi va fi mai cald decât ieri, până la +9 grade Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.