Evenimente frumoase de omagiere a lui Spiridon Vangheli la Soroca

0
394

Teatrul „Veniamin Apostol și Direcția Învățământ, desfășoară la Soroca, zilele „SPIRIDON VANGHELI – 90 DE ANI DE LA NAȘTERE”. Activitățile deja au început la 17 mai cu conferința „Miracolul din coliba albastră” și vor culmina la 5 iunie cu spectacolul stradal „SECOLUL GUGUȚĂ”, informează comitetul organizatoric.

Spectacolul se va începe la ora 14:00, de la Cetatea Soroca, continuând cu „Alaiul lui Guguță” pe străzile municipiului, până în parcul „Mihai Eminescu”, unde își va deschide larg ușile „ȘCOALA LUI GUGUȚĂ”. Spiridon VANGHELI este scriitorul care a marcat literatura română a secolului trecut și va trece peste secole ca lumina Soarelui de la o zi la alta. Soroca a avut câteva ocazii de a găzdui scriitorul. De această dată prilejul este unul deosebit și vom oferi un spectacol pe cinste. O condiție rămâne, însă, neschimbată: opera lui Spiridon Vangheli trebuie mai întâi citită și onorată acum, aici (!). Țările lumii au reușit să facă mult, astfel autorul a ajuns să fie „cel mai tradus scriitor pentru copii din tot spațiul românesc”.PREZENȚA DOMNIEI SALE ÎN SPECTACOLUL DE LA SOROCA, ÎN DATA DE 05 IUNIE, ESTE UN PRILEJ DEOSEBIT SĂ-L ONORĂM CU PREZENȚA: COPII, PĂRINȚI, BUNICI SAU, PUR ȘI SIMPLU, OAMENI IUBITORI DE FRUMOS!
NOTĂ: ÎN CAZ DE CONDIȚII METEO NEFAVORABILE, SPECTACOLUL VA FI TRANSFERAT LA PALATUL DE CULTURĂ SOROCA, CU ÎNCEPERE LA ACEEAȘI ORĂ!
sursa: Comitetul organizatoric

Articolul precedentA venit vremea „să sară surcelele din corupți”?
Articolul următor20 de copii din raionul Soroca și-au prezentat tema pentru acasă Consulului General al României la Bălți / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.