Evenimente frumoase de omagiere a lui Spiridon Vangheli la Soroca

0
384

Teatrul „Veniamin Apostol și Direcția Învățământ, desfășoară la Soroca, zilele „SPIRIDON VANGHELI – 90 DE ANI DE LA NAȘTERE”. Activitățile deja au început la 17 mai cu conferința „Miracolul din coliba albastră” și vor culmina la 5 iunie cu spectacolul stradal „SECOLUL GUGUȚĂ”, informează comitetul organizatoric.

Spectacolul se va începe la ora 14:00, de la Cetatea Soroca, continuând cu „Alaiul lui Guguță” pe străzile municipiului, până în parcul „Mihai Eminescu”, unde își va deschide larg ușile „ȘCOALA LUI GUGUȚĂ”. Spiridon VANGHELI este scriitorul care a marcat literatura română a secolului trecut și va trece peste secole ca lumina Soarelui de la o zi la alta. Soroca a avut câteva ocazii de a găzdui scriitorul. De această dată prilejul este unul deosebit și vom oferi un spectacol pe cinste. O condiție rămâne, însă, neschimbată: opera lui Spiridon Vangheli trebuie mai întâi citită și onorată acum, aici (!). Țările lumii au reușit să facă mult, astfel autorul a ajuns să fie „cel mai tradus scriitor pentru copii din tot spațiul românesc”.PREZENȚA DOMNIEI SALE ÎN SPECTACOLUL DE LA SOROCA, ÎN DATA DE 05 IUNIE, ESTE UN PRILEJ DEOSEBIT SĂ-L ONORĂM CU PREZENȚA: COPII, PĂRINȚI, BUNICI SAU, PUR ȘI SIMPLU, OAMENI IUBITORI DE FRUMOS!
NOTĂ: ÎN CAZ DE CONDIȚII METEO NEFAVORABILE, SPECTACOLUL VA FI TRANSFERAT LA PALATUL DE CULTURĂ SOROCA, CU ÎNCEPERE LA ACEEAȘI ORĂ!
sursa: Comitetul organizatoric

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.