Elevii soroceni se pot implica în realizarea de filmulețe de scurt metraj

0
35

Tinerii soroceni au posibilitatea începând de astăzi de a se implica în cadrul unui proiect destinat instruirii în producția de filme de scurt-metraj în comunitățile locale. Proiectul “Școala mea, filmul meu” presupune realizarea de către tinerii din licee și gimnazii din diferite regiuni ale țării a unor filmulețe despre școala lor și comunitatea de tineri din care fac parte.

Astfel, OWH Studio umează să selecteze un grup de tineri din licee și gimnazii, motivați și interesați de lumea filmului, să se implice în realizarea unui filmuleț de scurt-metraj despre școala din care vin.

Pe parcursul a cinci luni, 10 tineri din liceele și gimnaziile din comunitățile locale a Moldovei, vor fi ghidați de către 10 experți din domeniul cinematografiei din Chișinău în realizarea a 10 scurtmetraje despre școala sau comunitatea de tineri din care provin.

Proiectul este finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Adolescențiii vor fi antrenați în elementele de bază ale filmului documentar în cadrul unui workshop de patru zile. Aceștia vor fi susținuți de experți din domeniul cinematografiei din Moldova și România și vor fi mentorați pe tot parcursul perioadei de producție a filmelor de către 10 experți din Chișinău.

În urma workshop-ului, elevii, împreună cu experții, pe parcursul lunii mai vor purcede la realizarea filmulețelor de maxim 5 minute. Misiunea proiectului “Școala mea, filmul meu” este de a susține tinerele talente din diferite regiuni ale țării și de a contribui la o potențială traiectorie educațională în domeniul cinematografiei.

Doritorii pot completa formularul de participare până la data de 16 aprilie.

Premiera filmelor va avea loc la Chișinău, cu prezența participanților și a partenerilor.  De asemenea, filmele vor fi proiectate în cadrul CRONOGRAF TUR în mai multe licee din țară.Articolul precedentÎncepe curățenia de primăvară
Articolul următorFotografia zilei: Peisaj urban
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.