Elena Spinei – doamna de legendă a jurnalismului sorocean

0
211

Împreună cu colegii mei Cătălin și Ștefan și alături de coordonatoarea cercului de Jurnalism, Ludmila Talmazan, am avut onoarea și plăcerea de a o intervieva pe Elena Spinei, jurnalistă, scriitoare, ghid turistic și autoare de LEGENDE SOROCENE!

Ziarista Elena Spinei a acceptat cu drag invitația noastră, astfel am mers la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca, unde dumneaei lucrează ca ghid, pentru a elabora reportajul. Ajunși acolo, am cunoscut-o personal pe dna Elena care era puțin emoționată, dar purta în permanență un zâmbet cald și o atitudine prietenoasă.

Scopul interviului a fost de a găsi răspunsuri curiozităților noastre, tineri pasionați de jurnalism care poate pe viitor vom urma o carieră în acest domeniu. I-am adresat diverse întrebări legate de viața și activitatea ei de ziarist, despre cărțile ei publicate, despre cât de grea a fost perioada de la început, dar și ce oameni cunoscuți a intervievat, iar dna Spinei a răspuns cu mare drag, propunându-ne mai multe sfaturi pentru un viitor de succes în acest domeniu.

Spre sfârșitul interviului, am ascultat câteva poezii scrise de jurnalistă și, în dar, am primit o carte intitulată „Ștefan Vodă. Legende și povești”. Astfel am aflat că orice jurnalist poate deveni în timp un scriitor adevărat.

Dna Elena Spinei este un om minunat, un model care are toată admirația noastră pentru munca sa și de la care am învățat multe lucruri folositoare pentru cariera de jurnalist, expuse din experiența sa de mulți ani. La final, i-am mulțumit pentru timpul acordat și ne-am promis reciproc că ne vom revedea cu plăcere într-un alt interviu.

„Întâlnirea cu doamna Elena a fost o experiență deosebită. Am aflat multe lucruri uimitoare despre viața dumneaei și despre experiențele în domeniul jurnalismului. A fost o sursă de inspirație pentru a scrie pe viitor materiale media”, a accentuat Cătălin.

Reporteri: Daniela Andronic, Cătălin Tcaciuc
Cameraman și editor: Ștefan Gațcan  
Soroca Young Reporters, Centrul de Creație a Copiilor și Adolescenților „Speranța” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.