EFA învinge o contracandidată la promovare, iar FC Inter salvează onoarea gazdelor

0
127

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord

   Etapă cu rezultate mai puțin obișnuite pentru un campionat de fotbal – în cele șase meciuri disputate gazdele au suferit cinci înfrângeri și numai o echipă a reușit să câștige un punct, Onoarea echipelor care au jucat pe teren propriu a fost salvată de FC Interm care a remizat, 1-1, cu puternica formație FC Edineț.

Altfel, dacă meciul de la Soroca mai continua vreo cinci minute exista posibilitatea ca și în această confruntare oaspeții să plece acasă cu cele trei puncte. Or, sfârșitul partidei a fost la discreția formației din Edineț, care s-a dovedit a fi superioară sorocenilor la capitolul „pregătire fizică”. De altfel, scorul la Soroca a fost deschis de gazde, prin Marius Ala (minutul 58), dar la finele întâlnirii fotbaliștii de la FC Edineț au egalat prin Dumitru Bodiu (82) și au continuat să atace până la fluierul final al arbitrului. Una peste alta, chiar dacă sorocenii au făcut schimbări la echipă jocul rămâne departe de așteptările microbiștilor, iar ultimul loc în clasament este ca și o certitudine.

Vestea cea mare a venit de la Bălți, unde EFA a câștigat, cu scorul de 2-1, meciul cu una dintre contracandidatele la un loc pe podium și, de ce nu?, la promovare. Soarta meciului a fost decisă în primele 45 de minute, când visocenii au marcat două goluri – Vasile Pașa (26) și Așexandru Cristioglo (43). La începutul reprizei secunde cei de la FC Olimpia au marcat golul de onoare, prin Vasile Smântână (47). După acest succes remarcabil EFA rămâne pe locul secund și-i suflă serios în ceafă liderului de la Sângerei.

Cu părere de rău, după un început frumos de campionat, echipa FC Visoca pierde puncte pe bandă rulantă, de data aceasta suferind înfrângere chiar pe terenul propriu, în confruntarea cu vecina de clasament, CF Râșcani. Unicul gol al visocenilor a fost marcat de Ștefan Muntean, în minutul 46.

Apropo, cel mai popular scor al etapei a fost 1-4, în defavoarea echipelor care au jucat acasă: FC ȚARIGRAD-FC PEPENI: 1-4; FC VISOCA-CF RÂȘCANI: 1-4; FC GRĂNICERUL-VULTURII CUTEZĂTORI: 1-4; BARSA-LOCOMOTIVA: 0-3; FC INTER-FC EDINEȚ: 1-1; FC OLIMPIA-EFA: 1-2.

După această etapă primele două clasate păstrează distanța de la celelalte competitoare, iar diferența dintre EFA și FC Olimpia s-a mărit până la opt puncte.

Etapa a 12-a se va disputa sâmbătă, 28 octombrie, cu începere de la ora 14:00. La Soroca, FC Inter joacă în compania formației Locomotiva și o eventuală victorie a gazdelor ar putea „desprinde vagonul” de la Ocnița de trenul care duce în Liga 1. EFA are meci la Pepeni, dar nu o să fie ușor, fiindcă echipa din raionul Sângerei este într-o creștere de formă, iar FC Visoca ar putea să mai remonteze câte ceva în meciul de pe teren propriu, cu FC Țarigrad. Vulturii Cutezători vor fi „examinați” de Barsa, la Ungheni, la Bălți FC Olimpia are meci cu FC Edineț, iar „grănicerii” primesc replica fotbalitilor din Râșcani. (Dan AOLEI)

FOTO: eSP.md

Articolul precedentScapă de umiditatea din pereți cu două produse din bucătărie
Articolul următorEi vor să fie primar la Zastânca
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.