Ediția a IX-a a Târgului Meșterilor Populari a adunat 70 de participanți

0
154

În acest an, târgul Meșterilor Populari a reunit 70 de meșteri talentați din întreaga țară și din străinătate, care au adus laolaltă obiecte unice, confecționate cu grijă din materiale ecologice. Târgul a ajuns la a IX-a ediție, iar gazda acestui eveniment a fost Primăria orașului Drochia, alături de meșterul talentat în ceramică Iurie Cucuietu și în colaborare cu Centrul de Creație al copiilor Drochia.

„Astăzi este o zi foarte frumoasă, la acest târg avem invitați nu numai din Republica Moldova, dar din România și Ucraina. Vreau să vă felicit cu această zi, cu a IX-a ediție a târgului Meșterilor Populari din Drochia, să dea domnul să nu fie ultima, dar să fie încă mulți mulți ani înainte”, a spus Iurie Cucuietu, Membru al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

„Am venit cu o serie mare de păpuși confecționate în stil național dar și de alte stiluri. Primesc de fiecare dată o plăcere enormă, când particip la așa gen de evenimente. Datorită la așa târguri, cunosc mulți oameni noi, vedem și alți meșteri ce mai confecționează, marfa lor și este foarte interesant”, a mai adăugat Larisa Popovici, meșter popular din Dondușeni.

„Particip la acest târg deja a IV-a ediție. Vin cu mare drag și arăt în specialor copiilor datinele și obiceiurile de iarnă din România. Căiuți, capre, măști, buciume, și zurgălăi. Ar fi bine să învie datinele, obiceiurile și tradițiile, noi prin asta arătăm că suntem români”, a spus Stan Dănuța, meșter popular din județul Botoșani.

„Începând cu prima ediție, am ajuns și la cea de-a IX ediție, nouă ani la rând fără întrerupere. Suntem foarte bucuroși, le mulțumim organizatorilor Primăriei Drochia și domnului Iurie Cucuietu pentru această oportunitate de participa la așa gen de eveniment”, a adăugat Lidia Manea, meșter popular din raionul Soroca.

Participanții au expus o varietate de opere de artă meșteșugărească, printre care broderie tradițională, croșetat tradițional, covor tradițional, olărit tradițional, împletirea fibrelor vegetale, bijuterii tradiționale, prelucrarea lemnului, portul național și multe altele, captivând atât locuitorii orașului Drochia, cât și vizitatorii.

Articolul precedentO nouă descoperire arheologică în Cetatea Soroca: o podea din cărămidă veche de sute de ani / VIDEO
Articolul următor„Satul European” – apă în satul Prajila, raionul Florești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.