Durerile abdominale, durerile de cap și scaunele frecvente – noi/alte simptome ale COVID-19

0
167

 De această părere este medical ieșian, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Aceasta a declrat recent că în ultimul timp au apărut tot mai multe de cazuri de infecţie cu coronavirus care debutează cu simptome care nu sunt respiratorii. „Durerile abdominale şi scaunele frecvente, dar şi durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infecţiei cu coronavirus, chiar dacă tusea şi febra lipsesc… Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăţ, potrivit Digi24.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor anunţat în urmă cu câteva săptămâni lista simptomelor infecţiei cu coronavirus: febră şi frisoane (peste 38 de grade) tuse, scurtarea respiraţiei sau greutatea în a respire, oboseală, durere musculară, durere de cap, pierdere subită a mirosului şi gustului, durere de gât, congestie sau nasul curgător, greaţă, diaree.

 

Articolul precedentLa  Drochia a fost deschisă prima galerie de artă din nordul Republicii Moldova
Articolul următorVIDEO: Cum era omagiată Limba română la Soroca înainte de pandemie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.