Discursul Primului Ministrului al Indiei la Summitul liderilor asupra climei 2021

0
42

22 Aprilie 2021

Excelența dumneavoastră, Președinte Biden,

Distinși colegi,

Colegii mei, cetățeni ai acestei planete,

Namaskar!

Aș dori să-i mulțumesc Președintelui Biden pentru că a luat această inițiativă. Omenirea se luptă cu o pandemie globală chiar acum. Și acest eveniment este un memento în timp util că amenințarea gravă a schimbărilor climatice nu a dispărut.

De fapt, schimbările climatice sunt o realitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. Viețile și mijloacele lor de trai se confruntă deja cu consecințele sale negative.

Prieteni,

Pentru ca omenirea să lupte împotriva schimbărilor climatice, este necesară o acțiune concretă. Avem nevoie de o astfel de acțiune rapidă, la scară largă și cu un scop global. Noi, în India, ne facem treaba. Obiectivul ambițios de energie regenerabilă de 450 Gigawați până în 2030 dovedește angajamentul nostru.

În ciuda provocărilor noastre de dezvoltare, am făcut mulți pași îndrăzneți în ceea ce privește energia curată, eficiența energetică, împădurirea și biodiversitatea. De aceea suntem printre puținele țări ale căror NDC sunt compatibile cu 2 grade Celsius.

Am încurajat, de asemenea, inițiative globale, cum ar fi Alianța Internațională Solară, LeadIT și Coaliția pentru o infrastructură rezistentă la dezastre.

Prieteni,

În calitate de țară în curs de dezvoltare responsabilă de climă, India salută partenerii pentru a crea modele de dezvoltare durabilă în India, care pot ajuta și alte țări în curs de dezvoltare, care au nevoie de acces la finanțare ecologică și tehnologii ecologice.

De aceea, președintele Biden împreună cu mine lansăm „Parteneriatul India-SUA privind clima și energia curată Agenda 2030”. Împreună, vom contribui la mobilizarea investițiilor, la demonstrarea tehnologiilor curate și la facilitarea colaborărilor ecologice.

 Prieteni,

Astăzi, în timp ce discutăm despre acțiunea climatică globală, vreau să vă las un singur gând: Amprenta de carbon pe cap de locuitor din India este cu 60% mai mică decât media globală, deoarece stilul nostru de viață este încă înrădăcinat în practici tradiționale durabile.

Așadar, astăzi vreau să subliniez importanța schimbării stilului de viață în acțiunea climatică. Stilurile de viață durabile și o filozofie orientativă a „elementelor de bază” trebuie să fie un pilon important al strategiei noastre economice pentru era post-Covid.

Prieteni,

Îmi amintesc cuvintele marelui călugăr indian Swami Vivekananda:„Ridică-te, trezește-te și nu te opri până nu îți atingi obiectivul”. Să facem din aceasta o Decadă de Acțiune împotriva schimbărilor climatice.

Mulțumesc. Mulțumesc foarte mult.

Articolul precedentGospodarii din Șeptelici au salubrizat cimitirul
Articolul următorAstăzi, doar o persoană din 11 testate a fost confirmată cu COVID. În raionul Soroca, +5 cazuri de infectare.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.