Depistați și amendați. Peste 3000 de lei va plăti una dintre persoanele care a vandalizat faleza

0
729

La 19 decembrie, Observatorul de Nord informa despre faptul că persoane necunoscute au vandalizat faleza în preajma cetății Soroca. Se întâmpla la o săptămână de la inaugurare acesteia după reconstrucție. În scurt timp, poliția a identificat autorii.

Răuvoitorii au distrus plăcuțele informative și a aruncat o bancă peste parapetul falezei.  Poliția a depistat făptașii. Aceștia s-au dovedit a fi un tânăr de 19 ani, locuitor al satului Iorjniţa şi o minoră de 17 ani din  raionul Soroca.

Potrivit poliției, unuia dintre părinţii minorei i-a fost întocmită o procedură contravenţională conform art. 63 alin.1, pentru ,, Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”. Instanța de  judecată urmează să se pronunțe pe acest caz și să aplice amenda conform competenţei.  Minorei şi băiatului, li s-a întocmit proces-verbal conform art. 104 şi 354 CC ,,Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine, dacă fapta nu reprezintă o infracţiune şi ,,Huliganismul nu prea grav”.

Materialele în privinţa minorei au fost remise în Instanţa de Judecată pentru a lua o hotărâre pe acest caz, iar tânărului i s-a aplicat o amenda 3300 lei.

Cheltuielile pentru reparația băncii deteriorate de pe faleza râului Nistru vor fi suportate de făptași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.