De la 1 iulie 2023 deținătorii de patenta ar putea trece la activitate individuală

0
3364

Patenta de întreprinzător a fost prelungită până la 1 iulie 2023, după ce se va schimba în activitate individuală. Acest lucru este prevăzut în cadrul Politicii Fiscale. Astfel,  s-a luat decizia de plată a 1% din rulaj și s-a dublat plafonul pentru activitatea independentă, de patru ori mai mult decât cel pentru patentă.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a declarat, la întâlnirea recentă cu un grup de deținători de patente că, trebuie făcuți în această perioadă de tranziție, printre care: prezența aparatului de casă; reducerea birocrației;  taxa de un procent din venitul până la 1.2 milioane lei, fiind unica taxă care ar urma să fie achitată de întreprinzător; pregătirea unui produs pentru acești întreprinzători, de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care să le permită accesarea unor fonduri pentru dezvoltarea activității.

În Republica Moldova sunt în jur de 5.000 de deținători de patente de întreprinzător.  Patenta de întreprinzător este în prezent utilizată în activităţile de comerţ cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri, pavilioane şi din autovehicule. De asemenea, este vorba şi despre comerţul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAstăzi leul se depreciază în raport cu euro și crește în raport cu dolarul
Articolul următorPoleiul a ținut zeci de automobile în ambuteiaj pe serpentina din dealul Sorocii / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.