De la 1 ianuarie, indemnizațiile unice la nașterea copilului vor constitui 9459 de lei

0
573

    Astfel, suma acestor îndemnizații s-a majorat cu 1.160 lei. Pe de altă parte, pentru persoanele neasigurate,  mărimea indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-a majorat cu 100 lei și constituie 740 lei.

   Mai menționăm că, în cazul opțiunii până la 2 ani 2 luni a indemnizației lunare pentru creșterea copilului, cuantumul lunar a indemnizației pentru perioada de până la împlinirea vârstei de un an a copilului va constitui nu mai puțin de 1.480 lei şi pentru perioada din ziua următoare a împlinirii vârstei de 1 an și până la împlinirea vârstei de 2 ani și 2 luni cuantumul lunar a indemnizației va constitui nu mai puțin de 740 lei. Cuantumul indemnizației lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate și neasigurate se majorează cu 50 lei și va constitui 370 lei. Majorarea cuantumului indemnizațiilor lunare pentru creșterea/îngrijirea copilului și indemnizațiilor lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină beneficiarilor de indemnizațiilor aflate în plată se va efectua, începând cu data de 1 ianuarie 2021, în mod automat.

   Apropo,  autoritățile estimează că în anul 2021 de indemnizația unică la nașterea copilului vor beneficia circa 36.245 copii, de indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani – 42.558 copii și de indemnizația lunară de suport – 4.014 copii. Or, pentru alocarea indemnizațiilor, în Bugetul de stat pentru 2021 au fost prevăzute circa 95 milioane de lei.

  Și încă ceva. În corespundere cu legislația în vigoare, indemnizațiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă.


Articolul precedentAnsamblul din Vasilcău la Festivalul-concurs online „V-am ura, v-am tot ura” / VIDEO
Articolul următorTiraspolul consideră că, pentru gazele consumate de transnistreni trebuie să plătească…Chișinăul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.