De ce la Soroca se poate, iar la Chișinău – nu? Întrebare retorică care și-a pus-o primarul Ion Ceban

0
1223
fotografie simbol
 Este vorba despre costul unei călătorii în transportul urban și despre faptul că primarul general al capitalei, Ion Ceban, consideră importantă ajustarea costului pentru călătoriile cu transportul public. 

Edilul Chișinăului, la ședința Consiliului municipal, a dat drept exemplu municipiul Soroca unde „…nu există transport modernizat, nu există benzi dedicate, nu există trasee lungi, nu sunt atât de mari salariile șoferilor, iar costul unei călătorii este de cinci lei. Riscăm să nu dăm în curând salariile la șoferi și să scoatem transportul public pe linie dacă nu ajustăm aceste tarife. Doar în Chișinău nu e voie”.

Altfel, primăria municipiului Chișinău a prezentat public o nouă metodologie de calculare a tarifului pentru călătoria în transportul public. Conform documentului, prețul calculat ar putea fi majorat cu până la 6 lei pentru o călătorie, atât la troleibuz cât și la autobuz.


Articolul precedentUn grup de experți străini au vizitat primăria Soroca
Articolul următorPrimăria Soroca va aloca 275.000 de lei pentru scaune noi la stadionul municipal
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.