Daruri pentru copii din partea voluntarilor germani (VIDEO/FOTO)

0
59

Un grup de voluntari germani au făcut donații pentru copiii de la Centrul de plasament pentru copii în situații de risc „AZIMUT” și pentru cei care frecventează Asociația obștească „Razele viitorului”. O altă parte din donații urmează să ajungă la familiile social vulnerabile din raion.

Copiii de la Centrul „AZIMUT” au rămas încântați de jucării și au mulțumit oaspeților pentru daruri. O parte din jucăriile aduse, spun voluntarii, au aparținut propriilor copii, iar astfel de gesturi sunt o practică binecunoscută în țara lor.

“Practic copiii noștri sunt asigurați cu toate cele necesare, cum ar fi îmbrăcăminte după sezon sau hrană, care este foarte bună. De obicei, în perioada sărbătorilor de iarnă copiii primesc cadouri de la vizitatori. Vreau să menționez că tot ceea ce fac acești oameni, indiferent de naționalitate și statut social, este un lucru mare și bun. Ne bucurăm că acești copii care nu au găsit căldură sufletească în familie o pot găsi aici”, a precizat Oleg Cucoară, asistent social în cadrul centrului.

Organizația Rotary Club Chișinău Centru este partenerul local al acestui proiect. “Doar în partea de centru și de nord a republicii au fost distribuite 5 mii de cadouri, iar alte 5 mii au plecat la sudul țării. Proiectul dat se desfășoară al cincilea an consecutiv și sperăm ca acesta să deruleze și în următorii 15 ani”, a transmis pentru Observatorul de Nord, unul din membrii clubului, Alexandru Mustață.

Pe parcursul a trei zile mai multe grupuri de voluntari din Germania au reușit să distribuite cadouri atât copiilor din Moldova, cât și din România, Ucraina și Bulgaria. În raionul Soroca, echipa de voluntari au ajuns în Rublenița și în Soroca. Din lipsă de timp, nu au reușit să viziteze și în alte localități.

“Înainte se organizau mai multe activități pentru familiile cu copii în perioada sărbătorilor de iarnă. Noi suntem deschiși pentru colaborare și ne bucurăm că suntem ajutați de oameni cu inimă mare”, a reiterat doamna Claudia Ivanov, președintele Organizației Veteranilor din raion.

În acest an reprezentanții organizației din Germania au venit pentru a doua oară în Soroca cu daruri pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.