Dacă ați suferit din cauza calamităților natural nu ezitați, depuneți dosarul pentru a primi compensații de la stat

0
18
fOTO: OdN

  Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată primele cereri de acordare a compensației pentru agricultorii care au avut de suferit de la secetă şi grindină, transmite MOLDPRES.

 „Din momentul lansării procesului de recepționare a cererilor de acordare a compensației, AIPA a recepționat 106 dosare, dintre care 101 pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afectat culturile cerealiere din I grupă și cinci dosare pentru grindină”, au indicat surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

După modificările operate de Guvern în această săptămână, cuantumul valoric per cultură, raportat la unitatea de suprafață s-a majorat de trei ori, astfel că pentru un hectar de grâu de toamnă producătorul agricol va obține despăgubiri în sumă de 1500 lei, orz de toamnă – 1530 lei, rapița – 2100 lei, terenurile reînsămânțate – 1620 lei, plantații pomicole – 3800 lei, legume – 2 000 lei, viță-de-vie – 3 000 de lei.

AIPA încurajează producătorii agricoli care au fost afectați de calamitățile naturale (secetă și grindină) să depună dosarul, în timp util, spre a putea beneficia de suport din partea statului.

Termenul limită de depunere a dosarului este 18 septembrie 2020.

Articolul precedentÎn 23 de localități din raionul Soroca se înregistrează persoane infectate cu COVID-19
Articolul următorDiscuțiile telefonice la volan l-au dus în gard pe un sorocean
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.