Criză în transportul public din municipiul Soroca? Mâine mai multe microbuze vor transporta cetățenii la o manifestație a Partidului Democrat  

0
1873

Autoritățile publice municipale au anunțat pe pagina de Facebook a Primăriei Soroca despre faptul că mâine, 8 iunie, transportul urban va circula altfel.

Primăria municipiului Soroca anunță publicul călător că, în data de 08 iunie 2019 vor parveni modificări în activitatea transportului urban, vor circula doar autobuzele de serviciu cu un program modificat. Vă mulțumim pentru înțelegere”, se menționează în anunț.

Autoritățile însă nu menționează din ce cauză programult activității transportului municipal este modificat. Am întrebat conducătorii orașului din ce motiv va fi mai puțin transport în municipiu. Iată ce răspunsuri am primit:

Astăzi la ora 10.00 am avut o comisie cu prestatorii de servicii de transport și nimeni nu a spus un cuvânt, absolut, că mâine o să fie scoase mașinile de pe rute și și o să plece la Chișinău sau mai știu eu unde. După informația pe care o am, mâine , în jur de 15-20 de mașini vor rămâne în oraș, iar restul vor fi trimise”, ne-a comunicat Mihail Grabciuc, viceprimarul municipiului, care este convins că această situație nu va crea incomodități cetățenilor.

Victor Său, primarul municipiului Soroca: „Întrebați-i pe dânșii (transportatori – n.r.), ei au depus cerere că mâine o să fie prea mulți ocupați în altă parte. El e proprietar și are licență de prestare a serviciilor și ne-au preîntâmpinat că în ziua de mâine sunt implicați în alte activități. Sunați prestatorii de servicii să vă spună cauza. Noi am preîntâmpinat orășenii că mâine se așteaptă o problemă oarecare cu serviciile auto. Eu nu sunt mulțumit, dar asta nu schimbă situația. Conform contractului ei au dreptul, dacă sunt oarecare probleme să preîntâmpine primăria că nu vor presta (servicii – n.r.) sau sunt implicați într-o problemă oarecare”.

Vasile Maxim, conducătorul SA “PAT-7”, care gestionează microbuzele pe rutele nr. 3 și nr. 7, a evitat să explice cum stau lucrurile. Acesta afirmă că pe rutele menționate sâmbătă vor ieși toate microbuzele.

Cine v-a spus? Ce are dreptul să facă primăria așa anunțuri. Toate (microbuzele – n.r.) unde trebuie să lucreze, acolo o să lucreze. Câte sunt plănuite, atâtea o să lucreze pe rutele regulate. Mâine o să vă spun, azi nu vă spun nimic, mașinile se strică, se schimbă, eu nu pot să spun azi ce va fi mâine”.

Administratorul rutelor nr. 1 și nr. 9, Valeriu Guțan (SRL Auto Invest Grup), ne-a confirmat că sâmbătă mai multe microbuze vor fi retrase de pe rute și că acestea vor transporta pasageri la Chișinău, la manifestația PD.

Transportul va merge la fiecare 10 minute, mașini vor ajunge. Vor ieși șase mașini din 16. Dumneavoastră știți din ce cauză (vor lipsi microbuzele – n.r.), nu trebuie eu să vă lămuresc”.

Întrebat dacă microbuzele de pe această rută vor transporta sâmbătă cetățeni la Chișinău, la manifestația PD, Guțan a răspuns afirmativ.

Potrivit paginii oficiale a Primăriei Municipiului Chișinău, Partidul Democrat a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru ziua de 8 iunie, în intervalul orelor 9.00 – 00.00, pentru desfășurarea manifestațiilor sub formă de întâlniri publice cu electoratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.