Copiii din Vădeni au sărbătorit Ziua Familiei la bibliotecă

0
79

Fiecare om pornește din familie, se dezvoltă în familie și ulterior întemeiază o familie. Aici se formează valorile esențiale:  aici găsim stima, respectul, iubirea, liniștea, dar și soluții la problemele întâmpinate în drumul vieții.

Despre aceste valori s-a discutat la activitatea dedicată Zilei Internaționale a Familiei care a avut loc la Biblioteca Publică Vădeni, la 15 mai 2024, unde au participat 9 copii de vârstele 10-13 ani din satul Vădeni. Participanții au avut parte de un program relaxant după orele de studiu. Aici ei au ascultat cu atenție informațiile captivante, au răspuns la întrebările propuse, au zâmbit, au aplaudat, au creat.

 Ungureanu Anastasia  (participantă) : Este a treilea an consecutiv de când particip la activitățile dedicate Zilei Familiei în cadrul Bibliotecii publice Vădeni. Vin aici, cu cea mai mare plăcere, de fiecare dată când se organizează asemenea evenimente. Astăzi am aflat lucruri noi și voi urma câteva sfaturi pe care le-am primit azi: să ajut părinții la treburi casnice, să nu am secrete față de ei, etc.

Mazepa Mădălina (participantă): Cel mai mult mi-a plăcut să răspund  la exercițiile de refleție în cadrul activității, să rezolv  rebusul și să realizez arborele genealogic a familiei mele, precum și tema pentru acasă unde trebuie să completez arborele genealogic cu stră- străbuneii mei, deci am de lucru acasă!

Activitatea a culminat cu un atelier de creație unde copiii au confecționat câte un suvenir pentru familie.

Autor: Galina Negoiță Ababii, bibliotecară

Articol realizat în cadrul proiectului Jurnaliștii Civici, de la „Observatorul de Nord”, dacă vrei să faci parte din echipa noastră, ne poți scrie AICI.

 


Articolul precedentDuminică toate drumurile duc la “Festivalul Familiei” din Drochia / VIDEO
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 18 mai 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.