Copaci doborâți și edificii descoperite în urma furtunii

0
164

Intemperiile vremii au afectat câteva localități din raionul Soroca. În câteva sate a fost deconectată energia electrică, iar câteva edificii au rămas parțial descoperite în urma rafalelor puternice de vânt. Și culturile agricole au avut de suferit din cauza grindinei.

Potrivit informațiilor oferite de Direcția Situații Excepționale Soroca, în urma furtunii din data de doi iulie curent, grădinița de copii din satul Băxani a rămas parțial descoperită. Vântul puternic a deteriorat 10 foi de ardezie de pe coperișul instituției. A suferit și acoperișul unei case de locuit, unde au fost deteriorate opt foi de ardezie. În satul Hristici ploaia cu grindină a afectat culturile agricole. Comisia locală pentru situații excepționale evaluează prejudiciile cauzate gospodarilor.

Salvatorii au fost solicitați la Voloave, unde, din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste o casă de locuit, deteriorându-i acoperișul. Salvatorii DSE au intervenit pentru defrișarea copacului. La fel, salvatorii de la DSE au fost solicitați pentru a defrișa un copac căzut peste gazoductul din strada Luceafărul, 16, mun. Soroca, dar și la pomparea apei din subsolul unei gospodării din mun. Soroca. Pompierii au avut și ei de lucru în comuna Vărăncău, unde, în timpul ploii cu descărcări electrice, a avut loc un scurtcircuit la un transformator electric. Din cauza intemperiilor în mai multe localități din raion, temporar, a fost deconectată energia electrică. Este vorba despre satele Ruslanovca, Țepilova, parțial mun. Soroca, Vărăncău, Baxani și Hristici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.