Confirmat! S-a scumpit pâinea la Soroca

0
490

Confirmat. S-a scumpit pâinea la Soroca. Cum comentează schimbarea cei doi producători locali, dar și sorocenii aflați în continuare.

Faptul că pâinea a devenit mai scumpă cu 50 de bani ne-a fost confirmat chiar de vânzătoarele mai multor magazine din oraș. „Eu ca vânzător și ca simplu cumpărător, pot să zic că prețurile la pâine sunt exagerate. Oamenii reacționează urât. Nimănui nu-i priește să se schimbe prețul, dar salariul să rămână același”, a sugerat vânzătoarea de la unul dintre magazinele alimentare din centrul orașului, cu rugămintea de a i se păstra anonimatul.

„Cumpărătorii clar că sunt foarte indignați, dar nu ține de mine creșterea prețului. Acum o lună a venit pâinea cu preț nou și era haos, acum puțin au mai terminat-o cu întrebările”, adaugă Irina Popa, vânzătoarea unui magazin alimentar de la Soroca Nouă.

La mijlocul lunii septembrie, atunci când au apărut primele informații despre majorarea prețului la pâine, cei doi producători din Soroca au negat cu vehemență acest lucru. Astăzi i-am contactat din nou pentru a afla ce i-a determinat să crească prețul la pâine. Niciunul însă nu au dorit să comenteze subiectul.

Unii locuitori ai orașului susțin că au resimțit demult majorarea prețului la pâine. Sunt însă și dintre cei care habar nu au de prețul afișat de producătorii locali din simplul motiv că procură pâine de la alții. „Eu nu mănânc pâinea produsă la Soroca. Cel mai des procur pâine din centrul comercial. Acolo prețul a rămas același”, susține Iulia Melenti.

Cei mai afectați sunt desigur bătrânii. „Eu procur pâine de la Testor. Fiind pensionară orice bănuț contează. Ei nu au pâine calitativă și mereu schimbă prețul”, spune Paulina Penzareu. 

Amintim că problema scumpirii pâinii la Soroca a apărut în spațiul public încă la începutul lunii septembrie. Mai întâi brutăria Testor a majorat prețul cu 50 de bani, apoi Al-Irina cu 25 de bani. Cu toate acestea, cei doi producători continuă să nege faptul că produsele lor s-au scumpit.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.