“Condiții grave” la Secția Pediatrie. Conducerea promite schimbări „spre mai bine”

1
77

Un părinte și-a manifestat revolta față de condițiile lamentabile în care se află în prezent Secția Pediatrie a Spitalului raional Soroca. După ce a fost internată o săptămână cu copilul său, Viorica Bejan se plânge de starea încăperii unde a fost temporar spitalizată.

“Geamurile, pereții se dărâmă, saltelele au un miros insuportabil…  Se vede că toate nu au fost de mult timp schimbate. Personalul medical își face munca bine și nu avem nimic de spus la acest capitol. Mâncarea este bună, însă condițiile sunt grave, mai ales la WC. Ne dorim copii sănătoși, dar de unde să îi luăm, dacă îi scoatem din spital cu alte boli. Ar trebui să investim în sănătatea copiilor și mai puțin în brad și alte podoabe. Sunt sigură că și în alte secții starea încăperilor este similară”, afirmă doamna Bejan.

În opinia ei, pacienții trebuie să aibă condiții minime pentru tratament, mai ales în cazul copiilor. “Sunt indignată pentru că unii, dacă au bani, se adresează la clinici private sau peste hotare, dar pentru o biată mamă care își numără ultimii bani pentru a cumpăra un pampers pentru a doua zi este altceva. La primul ajutor toți vin aici, căci este mai aproape”, spune indignată doamna. Conducerea “ar trebui să se mai gândească și la sănătate”, ne zice cetățeana.

Despre cât de curând se va schimba situația, l-am întrebat pe directorul spitalului, Mihai Mâțu, care ne-a comunicat că careva schimbări vor fi demarate chiar în acest an. Potrivit lui, în ultima perioadă se adresează mulți pacienți, iar spitalul este foarte aglomerat. “În cazul creșterii numărului de copii noi avem preconizate măsuri de reparație, dar la moment majoritatea problemelor sunt cauzate de supraîncărcarea secției. Geamurile au fost schimbate în anul 2012. Problema este în lipsa unui sistem de ventilare modern. Cu susținerea fondatorului planificăm să modificăm condițiile spre mai bine”, declară domnul Mâțu.

Una din saltelele puse la dispoziția pacienților

Finanțatori în acest caz spune dumnealui ar putea fi Consiliul raional, dar și fondurile de investiții. “La Compania de asigurări în medicină vom înainta un proiect pentru reparații. Chiar la următoarea ședință urmează să discutăm pentru ca cu suportul acordat de către Consiliul raional să fie procurate saltele, seturi de lenjerie și altele”, a reiterat șeful spitalului.

Dumitru Zgardan, șeful Comisiei pentru buget, finanţe şi administrarea patrimoniului ne-a comunicat că “dacă ar fi fost inițiativa domnului președinte să se aloce bani pentru reparație spitalului, atunci despre aceasta se discuta în cadrul comisiei. Până la sfârșitul lunii vom avea o ședință la Consiliu și în cazul în care se va veni cu inițiativa de alocarea mijloacelor financiare, se va discuta”.

În bugetul raional pentru anul 2017 au fost alocați pentru ocrotirea sănătății 1 mln de lei.

Articolul precedentSă fie lumină pe traseu!
Articolul următorEra asasinatelor ori Statul polițienesc ca obiectiv de tactică electorală

1 COMENTARIU

  1. Sincera sa fiu numai gindul ca as putea ajunge in acest Spital ma stringe in spinare.Este o rusine ce se petrece acolo .Am fost internata cu fetita acolo si am iesit disperata.La intrare am dat 100 de lei ,nemaivorbind de banii zilnici ,caci daca nu dai isi bat jok de tine .Mizeria in care am stat si maltratul psihic care l-am primit de la o pediatra in virsta si anturajul care l-am trait plus alte peripetii care au urmat mai tirziu cu tatal meu , m-a facut sa urasc orice vietate in halat alb .Respect foarte mult am pentru Dna Lucretia ,medic de familie care ne trateaza foarte bine si ne sustine oricind .Ar fi un pacat sa bag in aceeasi oala ,oameni care isi merita profesia .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.