Trimis la închisoare pe 20 de ani. Un tânăr din raionul Soroca condamnat pentru dublu omor și tâlhărie

0
1589

Un tânăr de 21 de ani din satul Mălcăuți, raionul Soroca, a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani, pentru dublu omor și tâlhărie, săvârșite în localitatea de baștină și în satul vecin. Tânărul și-a recunoscut vina, informează Procuratura Generală printr-un comunicat. Sentința este cu drept de atac.

A omorât cu toporul un bătrân de 71 de ani, din satul vecin

Tânărul a comis prima crimă la data de 20 aprilie 2019, la miez de noapte, după ce consumase alcool: în timp ce trecea pe lângă gospodăria unui locuitor al satului vecin – Visoca din Soroca – acesta și-a exprima dezacordul că primul ar fi aprins lumina afară. Mai exact, tânărul a pretins că gospodarul ar fi făcut-o cu scopul ca să-l recunoască pe tânăr. Gospodarul, însă, nu i-a luat în considerare pretenția acestuia și, ca reacție, tânărul a intrat la el în gospodărie și l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap, ceea ce a dus la decesul imediat al bărbatului cu vârsta de 71 de ani.

Infractorul s-a refugiat de la locul faptei în orașul Soroca, unde se adăpostea într-o casă părăsită, așa cum fusese dat în căutare de către autorități. Cetățenii l-au raportat la poliție, în baza anunțului publicat de oamenii legii pe rețelele de socializare, însă nu înainte ca acesta să comită a doua crimă, într-o altă localitate.

Tâlhărie și omor comise în satul natal, asupra unei bătrâne de 77 de ani

După două săptămâni, tânărul a comis o a doua crimă, din care a rezultat și a treia, de aceasta dată – în satul de baștină – Mălcăuți, Soroca. Astfel, acesta a pătruns în casa unei locuitoare cu vârsta de 77 de ani, dar nu înainte ca să-i debranșeze gospodăria de la energia electrică și conexia telefonică. Odată pătruns în casă, a lovit-o pe victimă în mod brutal, a legat-o cu un șiret pe care-l avea pregătit din timp și-i cerea bani. Aceasta, însă, a refuzat să-i ofere banii ceruți, s-a eliberat și a reușit să părăsească locuința. Totuși, infractorul a ajuns-o și a lovit-o cu cuțitul, în regiunea gâtului, iar victima a murit pe loc.

Revenit din armată și certat cu familia

Tânărul de 21 de ani tocmai revenise în sat, după satisfacerea serviciului militar, cu o lună înainte să comită primul omor. Acesta locuia într-o casă părăsită, după ce se certase cu tatăl, care a rămas să locuiască cu fratele mai mic. Proaspătul rezervist intenționa să plece din țară la mama sa, care lucra în Europa. Această intenție însă necesita acoperire financiară pentru perfectarea actelor necesare, iar tânărul nu s-a încadrat în câmpul muncii, dar a ales să obțină bani prin metode ilegale și antisociale, ceea ce a dus la condamnarea lui de către instanța de judecată, la solicitarea procurorilor.

Potrivit legii penale, în cazul în care persoana își recunoaște vina și cere judecarea cauzei în baza probelor deja disponibile, fără cercetări suplimentare, instanța de judecată aplică o pedeapsă cu termen redus.

Sentința a fost pronunțată la data de 27 noiembrie curent și este cu drept de atac.

Articolul precedent„Cum să te iubești pe tine însuți?” – au discutat elevii de la un liceu din Soroca
Articolul următorVIDEO: Află și tu despre ce discută consilierii municipali nou aleși din Soroca la comisiile de specialitate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.