CONCURS: Liceele și gimnaziile din raionul Soroca pot câștiga 50 000 de lei

0
64

Instituțiile de învățământ gimnazial și liceal din raionul Soroca pot concura pentru un premiu de 50 000 de lei, aplicând la concursul ”ȘCOALA ANULUI”, organizat de Direcția raională Învățământ (DÎ). În cadrul concursului vor fi oferite două premii bănești, din care școlile își pot procura softuri educaționale, literatură de specialitate ș.a. Regulamentul concursului a fost adoptat la ședința Consiliului raional din 10 august.

Concursul va fi desfășurat o dată în an, scopul acestuia fiind: asigurarea şi promovarea serviciilor educaţionale de calitate în instituțiile de învățământ din subordine; dezvoltarea capacităţii instituțiilor de învățământ de a implementa și evalua gradul de realizare a standardelor de calitate din perspectiva şcolii prietenoase copilului; asigurarea recunoaşterii publice pentru școlile care au înregistrat performanțe în activitate.

Potrivit regulamentului, activităţile ce ţin de organizarea, desfăşurarea şi totalizarea rezultatelor concursului sunt efectuate de către Comisia de concurs, care va include trei reprezentanți ai DÎ, patru consilieri raionali, președintele și vicepreședintele raionului.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: ”Licee” și ”Gimnazii”. La fiecare secțiune va fi desemnat câte un singur învingător.

Printre criteriile în baza cărora vor fi evaluate școlile sunt: rezultatele elevilor la examenele de absolvire a gimnaziului sau la examenele de BAC, în cazul liceelor; rezultatele participării la olimpiadele școlare; continuarea studiilor de către absolvenți; asigurarea instituției cu personal didactic calificat; condiţii pentru creşterea profesională a cadrelor didactice; promovarea imaginii școlii în mass-media și rețele sociale; gradul de satisfacție a părinților, elevilor față de serviciile oferite de instituția de învățământ ș.a.

Vezi REGULAMENTUL AICI.

Instituțiile de învățământ care vor să participe în concurs trebuie să depună dosarele în perioada 10 — 20 septembrie a fiecărui an.

Fiecare dintre instituțiile învingătoare vor primi câte un premiu în valoare de 50 mii lei, bani destinați exclusiv pentru asigurarea didactico-metodică a instituției (procurarea softurilor educaționale, literaturii de specialitate, auxiliarelor didactice). Premiile vor fi decernate în cadrul Zilei Pedagogului.

Potrivit Regulamentului, instituția câștigătoare a concursului ”Școala Anului” nu poate participa la concurs în anul următor.


Articolul precedentFotografia Zilei: O salcie în flăcări
Articolul următorDezbateri: Noua modalitate de repartizare a banilor pentru drumuri şi cât de eficientă este aceasta (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.