Concertino Accordion Band au adus o explozie de sunete și emoții la Soroca / VIDEO

0
101

Recent, în municipiul Soroca a avut loc un concert extraordinar susținut de Concertino Accordion Band. Cu o combinație perfectă între virtuozitatea tehnică și pasiunea lor arzătoare pentru muzică, trupa Concertino reușește să creeze o atmosferă magică în fiecare concert pe care-l susțin.

CONCERTINO – condus de Eugen Negruţa – este ansamblul de acordeoniști cu o istorie de 20 de ani, foarte cunoscut și apreciat de publicul din țară, dar și de peste hotarele ei. Acești muzicieni profesioniști, absolvenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chișinău de la bun început, și au fixat drept scop promovarea acordeonului clasic în Republica Moldova, până atunci el fiind cunoscut la noi ca un instrument de muzică populară.

Renumele l-au câştigat prin muncă, perseverență, talentul deosebit prin care aceşti muzicieni transmit cu iscusință și virtuozitate vibraţiile acordeonului, multă energie și emoții profunde. Sunt laureații numeroaselor concursuri internaționale, deținând mai multe distincţii de aur și titlul de “Campioni mondiali ai acordeonului”, de asemenea, titlul onorific de colectiv artistic emerit al Republicii Moldova. Au fost și sunt frecvent invitati în ai festivalurilor europene, au susţinut numeroase turnee pe mari scene din lume.

Pe lângă vitalitatea caracteristică, CONCERTINO se poate mândri cu un repertoriu inedit din muzica clasică și jazz în orchestraţii originale pentru acordeon din patrimoniul muzical național și universal. Orice lucrare relizată de acest colectiv, indiferent de genul pe care il reprezintă, capătă stilul și amprenta CONCERTINO, ce excelează mereu cu un crossover de bun gust și calitate artistică. Concertino Accordion Band, este un neobosit generator energie creatoare, inovații artistice, promotor al adevăratelor valori muzicale și al imaginii țării.

COMPONENȚA

Concertino Accordion Band

 1. Eugen Negruța (acordeon, bandoneon), director artistic
 2. Gheorghe Rosca (acordeon)
 3. Mihail Grosu (acordeon)
 4. Serghei Paramonov (acordeon)
 5. Sergiu Mîrzac (acordeon)
 6. Evghenii Ursu (vioară)
 7. Maxim Cazacov (bass)
 8. Mark Oselschi (pian)
 9. Vitalie Negruța (tobe, flaut)
 10. Maxim Nacioglo(percuție)
 11. Dumitru Dragoi (sunet)
 12. Agnesa Rusu,manager

Soliste:

Cristina SCARLAT – Voce
Adriana BABIN – nai

Pregătește-te să te lași purtat într-o călătorie sonoră uluitoare în universul muzical creat de Concertino Accordion Band. Fiecare notă va pătrunde adânc în sufletul tău și te va face să trăiești emoția și frumusețea muzicii într-un mod cu totul special.

Articolul precedentOperațiunea MAC-2023: Poliția din Soroca intensifică lupta împotriva consumului și traficului de droguri
Articolul următorMeteo: vom avea un sfârșit de săptămână cu ploi și descărcări electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.