Compensațiile pentru gaze au fost extinse cu încă trei categorii de activități economice

0
325

Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase (C1072); Fabricarea altor produse alimentare (C1082); Fabricarea articolelor din hârtie și carton (C1721) sunt domeniile care au fost incluse suplimentar în lista beneficiarilor non-casnici de compensații pentru gaze. Astfel, lista aceasta este alcătuită din 20 domenii.

Sunt eligibili pentru compensații consumatorii non-casnici care procură de la furnizorii de gaze naturale, activează în domeniile specificate în decizia CSE și ale căror plăți pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puțin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

Compensația va constitui 100% din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator și va fi oferită pentru perioada ianuarie-martie 2022. „Din suma compensată se va exclude compensarea pentru primii 500 m3 consumați lunar pentru care a fost efectuată compensarea conform Dispoziției nr.3 din 1 februarie 2022 a CSE”, rezumă sursa citată.

Potrivit Ministerului Economiei, a fost extins și termenul de depunere a solicitărilor din partea consumatorilor non-casnici, până la data de 13 mai curent. Decizia a fost aprobată  de Comisia pentru Situații Excepționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.