Cine și de ce a defrișat arborii din Piața „Libertății” a municipiului Soroca? / VIDEO

0
2349

Astăzi de dimineață în centrul municipiului Soroca, se auzeau fierăstraiele mecanice tăind arborii din Piața „Libertății”. Astfel au început lucrările de reconstrucție a zonei adiacente mormântului celor câțiva ostași decedați în cel de-al Doilea Război Mondial. Unii soroceni se opreau să vadă ce se întâmplă.

Primăria municipiului Soroca anunțase sorocenii încă din primăvară de planurile pe care le are pentru acest sector, chemând cetățenii să-și expună opinia la consultările publice. Ce-i drept sorocenii nu s-au prea grăbit să participe și să vină cu propuneri, iar Consiliul Municipal Soroca a aprobat proiectul. Lucrările sunt efectuate de SRL „ACȚIUNE-M”, iar autoritățile spun că planifică să renoveze în decurs de câțiva ani întreaga Piață a „Libertății”.

Administrația municipiului a prezentat proiectul restaurării, menționând că urmează să fie instalate 16 felinare în jurul unui gazon cu tuie, trandafiri și alte compoziții vegetale.

Amintim că anterior au fost discuții despre mutarea osemintelor ostașilor la cimitir, căci nu este creștinește ca să se danseze pe mormântul acestora și în preajma sa, în cadrul diverselor evenimente culturale care se organizează în Piața „Libertății” din centrul municipiului Soroca. Dar totul a rămas doar la nivel de propuneri.

Citește și:

Sondaj: Ce ar trebui să facă autoritățile sorocene cu mormântul ostașilor decedați în 1944, din Piața „Libertății”?

Rezultatele sondajului: Ce ar trebui să facă autoritățile sorocene cu mormântul ostașilor decedați în 1944, din Piața „Libertății”?

Articolul precedentRezultatele sondajului: Tu de unde cumperi haine?
Articolul următorÎn această sâmbătă vine … toamna
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.