Cinci tineri suspectaţi de furturile din biblioteci au fost reţinuți

0
27

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, membri ai unui grup infracțional, originari din raionul Soroca şi Hînceşti, sunt cercetați penal pentru comiterea mai multor  furturi din  biblioteci, anunţă Inspectoratul de Poliţie Soroca (IPS).

Ca urmare a acțiunilor comune întreprinse de angajaţii Inspectoratului de poliţie Soroca, Hîncești,  Inspectoratul Naţional de Investigaţii, BPDS „ Fulger” şi  Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău, membrii grupului au fost  reţinuţi iar o parte din bunuri recuperate” a declarat Ludmila Sochircă, ofiţer de presă a IPS.

Astfel, polițiștii au stabilit  că tinerii activau pe  teritoriul raionului Soroca din luna  octombrie 2016, timp în care ar fi comis șase furturi din biblioteci dintre care unul dintr-un oficiu medical. Infracţiunile au avut loc în satele Racovăţ, Redi Cereşnovăţ, Stoicani, Vărăncău şi Vasilcău. Potrivit poliţiei,  suspecții acționau noaptea,   prin forţarea uşilor şi tăierea lacătelor. Ulterior, unele dintre bunuri au fost vândute în  municipiul Chișinău și prin intermediul internetului.  Acţiunile tinerilor au cauzat un prejudiciul de  circa 270 000 lei.

Audiați, suspecții şi-au recunoscut vina, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 până la 10 ani, mai spune sursa. Un membru al grupului a fost arestat pentru 30 de zile, ceilalți fiind cercetați în stare de libertate.

Mai multe detalii citiți AICI.


Articolul precedentMărțișoare pentru toți: Alb cu roșu și multă dragoste (FOTO)
Articolul următorGrădinița din Zastânca se mărește datorită suportului oferit de Guvernul român (FOTO/VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.