„Cheița de Aur”are (și) o sală de sport

0
55

Faptul că Grădinița de copii nr.17 „Cheița de Aur” din municipiul Soroca este o instituție-model este bine cunoscut de toată lumea. Condițiile în care sunt crescuți și educați picii de aici sunt de-a dreptul europene, iar ultima (dar, cu siguranță!) nu cea din urmă ispravă a „triumviratului” — administrația instituției, Asociația de părinți și administrația locală — este darea în exploatare a unei săli de sport.

Inițiativa de a crea condiții mai bune pentru educația fizică a copiilor a aparținut părinților (care au cumpărat și câteva utilaje sportive), susținuți de administrația instituției și de primărie. În total, pentru a deschide această sală, dar și un cabinet metodic au fost alocați circa 500.000 lei.
Apropo, domnul primar a adus la cunoștința celor prezența la ceremonia de inaugurare a celor două săli că anul 2019 va fi „Anul Jucăriilor”…

Ludmila DOLGHII, președinta Asociației de părinți:
„Astfel de săli de sport au o însemnătate deosebită în era tehnologiilor informaționale. Sperăm că această oportunitate — de a practica modul sănătos de viață și sportul — va fi fructificată și copiii noștri vor crește și frumoși, și sănătoși. Apreciem eforturile depuse de administrația instituției și de primărie ca acest vis să devină realitate”.

Olga CORBU, directoarea Grădiniței de copii nr.17:
„Mulțumim părinților pentru această inițiativă frumoasă și Primăriei Soroca, Consiliului municipal pentru susținerea necesară financiară. Ne bucurăm alături de copii și sperăm că șirul faptelor frumoase să continue. De altfel, foarte curând, poate chiar până la Anul Nou, e posibil să mai deschidem o grupă, a rămas doar să primim mobilierul necesar”.

Victor SĂU, primarul municipiului Soroca:
„Și evenimentul de azi ne-a demonstrat că unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește. Acum urmează ca aceste două săli — cea sportivă și cabinetul metodic — să fie utilate și mobilate la nivel corespunzător. Cu siguranță, și în continuare administrația publică locală va depune efort pentru ca instituțiile preșcolare din teritoriu să răspundă cerințelor zilei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.