Cetatea Soroca va găzdui în această lună „Gala Limbii Române”

0
78

La inițiativa consulului general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române, pe data de 31 august, de la ora 14,00, la Cetatea Soroca, în organizarea Consulatului General al României la Bălți, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Episcopiei de Bălți, fostă a Hotinului, din cadrul Mitropoliei Basarabiei și Direcției Învățământ Soroca, va avea loc „Gala Limbii Române”, desfășurată pentru prima dată în Nordul Republicii Moldova, ce va cuprinde două secțiuni: Premierea câștigătorilor Concursului de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu), aflat la a doua ediție și un program artistic dedicat omagierii graiului sfânt românesc, intrarea fiind liberă.

Amintim că acest concurs de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu) este la a doua ediție. Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți, Episcopia de Bălți, fostă a Hotinului, a Mitropoliei Basarabiei și Direcția Învățământ Soroca organizează, cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române, sărbătorită în fiecare an la 31 august, Concursul on-line de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!”, adresat tinerilor iubitori ai limbii române, ediția a II-a.

Concursul se adresează tinerilor cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Briceni, Camenca, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Rezina, Rîbnița, Rîșcani, Sîngerei, Soldănești, Soroca, Telenești, Ungheni și este organizat pe două secțiuni:
1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial;
2. Elevi de liceu și studenți.
Lucrările, în format word sau pdf, redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri, pe pagină în format A4, de maximum 3 pagini, se transmit electronic în perioada 1 august – 22 august 2021, ora 24,00, la adresa de email: concurszlr2@gmail.com. Juriul compus din academicianul Valeriu Matei, scriitor, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, doctor în științe sociale, Consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea, referent principal relații la ICR Chișinău, urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în CD-uri și volume de beletristică, albume de artă și lucrări științifice de istorie și critică literară. Creativitatea și contribuția personală vor fi apreciate, motiv pentru care atragem atenția asupra inadmisibilității plagiatului din orice tip de sursă. În cazul depistării plagiatului, lucrările vor fi excluse din concurs.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați vineri, 27 august 2021, pe conturile de Facebook ICR Chișinău, Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți, Episcopia de Bălți, fostă a Hotinului și Direcția Învățământ Soroca. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 31 august 2021, de la ora 14,00 la Gala Limbii Române organizată la Cetatea Soroca.

sursa: Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți

Articolul precedentÎn atenția tinerilor care preferă serviciul civil celui în termen
Articolul următorConsiliul Municipal Soroca va avea doi consilieri noi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.