Ce vor face sorocenii de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului

0
646

Implicarea societății la regenerarea spațiilor verzi, are loc în fiecare an în perioada lunilor octombrie – noiembrie. Cu acest prilej, sorocenii de „Ziua Națională de Înverzire a Plaiului” se adună, pentru a planta diferite specii de puieți.

Anul acesta, Roman Gherasimov, șeful “Întreprinderii pentru Silvicultură Soroca”, nu a ezitat să planteze și semene puieți de stejar, tei, frasin, salcâm și alte specii. Din spusele dumnealui, campania de plantare a început la Florești, unde au fost semănate 22 ha de pământ și pregătit terenul pentru plantare.

„La fel ca și în fiecare an o să ne adunăm împreună cu autoritățile locale pentru a planta diferite specii. În Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Soroca, există o pepinieră în care sunt plantați, aproape un milion de puieți” ne-a comunicat Roman Gherasimov.

Valentina Jamba, președinta AO „Eco Sor”, anul acesta nu va participa la înverzirea municipiului Soroca, din cauza surselor insuficiente pentru procurarea puieților.

„Noi nu avem bani ca să cumpărăm copaci anul acesta. Noi o să mergem doar la plantarea ghindei”.

 


Articolul precedentCele mai democratice țări sunt cele mai prospere: Republica Moldova se regăsește pe această hartă, alături de România
Articolul următorCât ar trebui să coste un metru cub de lemn de foc la Soroca? / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.