Ce spun liderii politici locali despre alegeri

0
1104

Alegerile vin și se duc, dar pentru cei implicați direct în procesul electoral, ele aduc cu sine nenumărate surprize, deoarece adesea calculele politicienilor de dinaintea alegerilor nu se potrivesc cu voturile exprimate de cetățeni. I-am întrebat pe liderii politici din Soroca despre modul în care au fost organizate alegerile și rezultatele obținute.

Ecaterina Kazmirciuc, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova

Consider că alegerile s-au desfășurat cu o prezență insuficientă la vot. Doar 9.474 de persoane au votat în orașul Soroca. Acest lucru reflectă lipsa de încredere a cetățenilor în autorități. Din păcate, multe buletine de vot au fost deteriorate. Consiliul electoral din oraș a funcționat eficient, iar organizarea a fost în mare parte satisfăcătoare, oferind asistență și sprijin în rezolvarea oricăror probleme. Ce nu mi-a plăcut? Modificările aduse legii electorale la nivel central cu puțin timp înaintea alegerilor. Neconformitatea cu regulile de finanțare a campaniei. Dezinteresul general al cetățenilor pentru alegeri. Utilizarea resurselor administrative la nivel central și exercitarea de presiuni asupra unor cetățeni care dețin funcții de conducere. În general, aș dori să subliniez că tot mai mulți cetățeni din țara noastră sunt dezamăgiți de procesul electoral în sine, considerând pe bună dreptate că alegerile nu sunt corecte, alegătorii sunt mituiți, iar rezultatele sunt fraudate, după cum este convenabil unora. Din păcate, nu există o competiție electorală corectă și o cultură politică adecvată. Mulțumim “Observatorului de Nord” pentru organizarea dezbaterilor electorale, demonstrând competență și respect față de toți concurenții, indiferent de apartenența lor politică și naționalitate.

Mihai Mîțu, Partidul Liberal Democrat din Moldova

Mulțumim alegătorilor pentru fiecare vot în favoarea candidaților noștri la funcția de primari și consilieri! Indiferent de configurațiile politice de mai departe, noi vom face tot ce putem în administrație sau în viața de zi cu zi ca să ne îndeplinim promisiunile și să avem un oraș mai prosper! Mulțumesc în mod special echipei PLDM Soroca, care a muncit mult în această campanie din dorința de a schimba lucrurile spre bine! Noi nu suntem doar un grup de oameni, sub emblema unui partid. Suntem o echipă testată în timp, în multe greutăți peste care am mers înainte cu scopuri comune și cele mai bune intenții. Suntem oameni care avem valori și viziuni comune, corectitudine și verticalitate, care ținem unul la altul și asta nu poate fi anulat de nici un rezultat al alegerilor. Vă sunt recunoscător fiecăruia și mândru de această campanie, în care am fost la înălțime! Vin cu îndemnul să iubim și să păstrăm raionul Soroca, să cerem politicienilor de orice culoare să-și respecte promisiunile electorale și să încercăm fiecare în parte să contribuim la dezvoltarea localităților în care locuim și pe care le numim – acasă!

Lilia Pilipețchi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Alegerile locale au fost organizate la un nivel destul de înalt, la care concurenții electorali au avut posibilitatea de a-și prezenta programele de activitate propuse pentru dezvoltarea municipiului Soroca în următorii patru ani. Majoritatea concurenților au dat dovadă de maturitate politică. În urma analizei, cetățenii municipiului Soroca au susținut candidatul la funcția de primar și echipa de consilieri care au demonstrat pe parcursul activității rezultate palpabile cu proiecte și viziuni noi de dezvoltare a orașului, oferind soluții pentru problemele cu care se confruntă cetățenii. MULȚUMIM fiecărui cetățean în parte pentru participarea la EXERCIȚIUL ELECTORAL și pentru ÎNCREDEREA acordată PRIMARULUI și ECHIPEI pentru CONSILIUL MUNICIPAL.

Ana-Maria Paunescu, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic

Împreună cu echipa suntem mulțumiți de rezultatele alegerilor locale, ceea ce reprezintă un început bun pentru noi. Suntem recunoscători tuturor locuitorilor care au avut încredere și au votat pentru noi și pentru ideile noastre. Acest lucru demonstrează că în oraș mai există oameni care doresc cu adevărat schimbări, oameni care văd Soroca ca un oraș modern, cu mulți tineri și o viață prosperă pentru toți locuitorii. Alegerile generale locale din 5 noiembrie au fost marcate și de dezamăgirea cu privire la numărul mic de tineri care au participat la acest scrutin. Tinerii reprezintă viitorul țării și al demografiei în țară, și dacă ei nu s-au implicat în alegeri, înseamnă că nu mai văd nicio perspectivă sau că mulți au plecat deja. Ambele situații reprezintă un dezastru pentru țară și pentru localități în mod particular. Îndemnăm actuala conducere să îndeplinească toate obiectivele și scopurile propuse spre realizare și promise cetățenilor, contribuind astfel la întoarcerea tinerilor în oraș, unde își vor putea crea un viitor asigurat acasă!

Său Victor,  ”Mișcarea respect Moldova”

Presupun că alegerile locale s-au desfășurat corect. Dacă și au fost unele abateri, nu sunt decisive.


Articolul precedentCe înseamnă „etc.”, de unde provine termenul
Articolul următorÎn atenția elevilor de liceu, cum poți obține nota 10 din oficiu la examenul de bac la Informatică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.