Cazul de presupus abuz sexual al unei fetițe de 1 an și 7 luni – în vizorul ministrei Ala Nemerenco

0
959

Ieri, la Ministerul Sănătății a fost convocată o ședință cu medicii și reprezentanții Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului, în cadrul căreia s-a discutat cazul de un presupus abuz sexual al unei fetițe de 1 an și 7 luni.  „În urma discuției cazului si analizei documentelor prezentate am stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul “Managementul clinic al cazului de viol”, scrie ministra Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

   Tot ieri a fost instituită, prin ordin, o comisie din specialiști în domeniu care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare.
  Vă reamintim că, o fetiță de doar 1,7 ani ar fi fost abuzată sexual de bunicul de pe linia maternă. Veniți la fața locului, medicii alertați de mama micuței au găsit copilul însângerat. La Spitalul din Anenii Noi, iar apoi la Institutul Mamei și Copilului fetiței nu i-ar fi fost acordat ajutor medical. Acest fapt a fost constatat și de specialiștii de la Centrul de Medicină Legală.

 

 

Articolul precedentAu început în ajunul și de Sfântul Ilie și vor continua și astăzi
Articolul următorLa Vasilcău, Cosăuți, Trifăuţi si Egoreni, cu sprijinul guvernului Suediei, au fost instalate tomperoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.