Cât costă pașaportul românesc și în cât timp este gata

0
1890

Moldovenii care doresc să obțină un pașaport românesc au de urmat anumite proceduri și cerințe. Condiția primordială este deții cetățenia română. În cazul în care încă nu ești cetățean român, trebuie să inițiezi procedura de redobândire a cetățeniei române.

Cine poate redobândi cetățenia română și documente necesare:

Pentru a putea solicita redobândirea cetățeniei române, trebuie să ai legături de sânge cu persoane care s-au născut pe teritoriul României Mari până la data de 28 iunie 1940. Se acceptă legătura de rudenie până în gradul III, adică bunei sau străbunei. Aceasta îți deschide calea către depunerea unui dosar de cetățenie română.

Printre documentele necesare se numără actele de stare civilă (certificat de naștere, certificat de căsătorie, certificat de deces etc.), documente care atestă originile românești.

Depunerea dosarului de cetățenie română

Dosarul cu acte și cererea pentru redobândirea cetățeniei române poate fi depus la oficiile Autorității Naționale pentru Cetățenie din România sau la Consulatele României de peste hotare. După înregistrarea cererii, va urma o perioadă în care actele din dosar vor fi verificate, iar ulterior va fi emis ordinul ANC de soluționare a cererii de redobândire a cetățeniei române.

Timpul de perfectare a pașaportului românesc

Perfectarea pașaportului este practic ultimul pas. Pașaportul românesc poate fi perfectat la Consulatele României din Republica Moldova și în orice oraș cu reședință de județ din România. Este posibilă prelungirea pașaportului românesc în Chișinău, Cahul și Bălți la Consulatul României. Această posibilitate este pentru cei care din anumite motive nu se pot deplasa în România.

Actul se eliberează în 14 zile calendaristice, dar există posibilitatea ridicării acestuia în 5 zile, dacă solicitarea și eliberarea au loc în România.

Prețul unui pașaport românesc

Taxa de stat pentru pașaportul simplu electronic românesc este de 258 RON (echivalentul a 60 euro preț pașaport românesc) pentru persoanele majore și pentru minorii de peste 12 ani. Pentru minorii sub 12 ani, prețul este de 234 RON (48 euro).

De ce să obții pașaport românesc cu echipa JustConsult?

JustConsult Bălți îți vine în ajutor la orice etapă: pregătire dosar de cetățenie română, perfectarea pașaportului sau buletinului românesc, perfectarea permisului de conducere românesc, depunere pentru alocație în România,

  • Este efectuată în prealabil programarea online;
  • Sunt achitate în locul tău din timp taxele de stat, iar tu economisești timp, fără a sta în rând;
  • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, ceea ce îți oferă garanția că serviciile noastre sunt prestate absolut legal;
  • Ești asigurat cu transport tur-retur în România;
  • Un partener al companiei te însoțește la depunere și îți oferă asistență.

Pentru a evita drumurile în plus, compania Just Consult îți oferă o soluție. Poți primi actul livrat în Republica Moldova rapid, sigilat, în siguranță și perfect legal.

Dacă ești interesat să afli mai multe sau să beneficiezi de o consultație gratuită, accesează site-ul justconsult.md și completează formularul disponibil acolo.

Sună la numărul de telefon 022 80 20 81 și programează o întâlnire direct la biroul Just Consult Bălți, situat în centrul orașului pe strada Ștefan cel Mare 60, în clădirea Poștei Centrale.

Contactează-ne chiar și de peste hotare pentru a primi ajutor:

WhatsApp/Telegram: +373 78 012 335

 


Articolul precedentProgramul festivităților de Ziua Independenței în Soroca
Articolul următorAfacere cu arome de căpșuni a lui Vadim Cernei / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.